Sirmgalvja dziesma mirušajai sievai iekļuvusi «iTunes» TOP 10 (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Interneta veikala «iTunes» ASV topa pirmajā desmitniekā līdzās dziedātājām Keitijai Perijai un «Lady Gaga» iekļuvis 96 gadus vecs vīrietis, kurš sarakstīja dziesmu savai mūžībā aizgājušajai sievai.

Fredam Stobo, kura sieva Lorēna aprīlī nomira, nav nekādas iepriekšējas pieredzes mūzikā, taču mirkļa iespaidā viņš piedalījās dziesmu konkursā.

Tas bija interneta konkurss, un, lai arī Stobo dziesmas tekstu nosūtīja pa pastu, rīkotājus tas aizkustināja tik ļoti, ka viņi tam pievienoja mūziku.

«Oh Sweet Lorraine» ierindojas ASV «iTunes» topa septītajā vietā, kā arī vietnē «Youtube» tās klips skatīts 1,9 miljonus reižu.

Saskaņā ar mūzikas izdevuma «Billboard» datiem dziesma pārdota 6000 eksemplāros, kas tai nodrošinājis 49.vietu roka digitālo lejupielāžu topā.

Dziesma arī iekļuvusi «iTunes» topos Austrijā, Šveicē, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Luksemburgā.

Stobo pats neizpilda savu dziesmu. «Es nedziedu, jo negribu nobiedēt cilvēkus, ha ha!» viņš rakstīja konkursa pieteikumā.

«Oh Sweet Lorraine» iedziedājis Džeikobs Kolgans, kuram piederošā kompānija «Green Shoe Studio» rīkoja dziesmu konkursu.

Stobo norāda, ka iedvesma dziesmai esot «vienkārši atnākusi» pie viņa. «Pēc viņas aiziešanas es kādu vakaru viens sēdēju istabā, un dziesma vienkārši atnāca pie manis. Es to turpināju dungot,» viņš atceras.

Vietnē «Youtube» jūlijā publicētā dokumentālajā filmiņā par dziesmas tapšanu redzams, cik Stobo ir saviļņots, to pirmoreiz dzirdot. «Tā ir brīnišķīga,» viņš saka, ar rokām aizsedzot acis.

«Viņa bija skaistākā meitene, kādu biju redzējis,» sirmgalvis teica par Lorēnas satikšanu 1938.gadā. «Es uzreiz iemīlējos.»

«Man viņas ļoti, ļoti pietrūkst,» atzīst Stobo.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu