Dabas muzejā atklās 50 gadu jubilejas izstādi «Dālijas» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Dabas muzejā no 5. līdz 8. septembrim būs apskatāma tradicionālā dāliju izstāde un tiks atzīmēta Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekcijas 50 gadu jubileja.

Izstādes apmeklētājus šogad priecēs 500 dažādu dāliju šķirņu. Ziedi, kas savvaļā sastopami Meksikā, Kolumbijā un Centrālamerikā, Latvijā daiļo piemājas dārzus. Rudens puķu karalienes ir ļoti daudzveidīgas gan krāsu, gan zieda formu un izmēru variācijās. Mazākie ziedi var būt trīs centimetru diametrā, bet lielākie – līdz pat 42 centimetriem.

Šoruden izstāde būs īpaša, jo veltīta Dāliju audzētāju sekcijai, kas dibināta tālajā 1963. gadā. Lai veicinātu jaunu ziedu veidu radīšanu un krāšņo puķu audzēšanu, biedrībā aktīvi darbojušies vairāk nekā 60 dāliju selekcionāri, un viņu radīto šķirņu skaits pārsniedz tūkstoti. Šogad aprit arī 50 gadi, kopš tiek rīkotas dāliju izstādes.

Dabas muzejā būs skatāmi vietējo dāliju audzētāju skaistākie ziedi, vēršot uzmanību uz vietējo selekcionāru veikumu pēdējos 50 gados. Līdzās Latvijas šķirnēm, kā ierasts, varēs novērtēt arī ārzemju selekcijas jaunumus. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tikties ar pazīstamākajiem dāliju audzēšanas ekspertiem, uzzināt interesantus faktus par viņu pieredzi un nozares sasniegumiem, kā arī gūt praktiskus dārzkopju padomus.

Ziedus no savām kolekcijām izrādīs A. Vītols, R. Zaļā, M. Breikša, H. Ancāne, A. Baroniņš u.c. dāliju audzētāji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu