Mežotnes pilī uzziedējis unikāls zieds (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tricksydicksy, CC BY-NC-ND 2.0

Mežotnes pilī pirmo reizi, Monstera telpaugam ir uzziedējis unikāls zieds. Monstertelpaugs Mežotes pils zāles rotā jau 20 gadus, pils darbinieki stāsta, ka šāds zieds ir uzziedējis pirmo reizi 20gadu laikā, stāsta  lze Djačuka, Mežotnes pils Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja. Aicinām braukt pie mums ciemos un apskatīt šo brīnumu.

Monstera auga lapas ir sirdsveida. Ja monsteru audzē gaišā vietā un ne pārāk sausā gaisā, lapu malās rodas iešķēlumi. Ideālos apstākļos lapas izaug lielas, tajās izveidojas ovāli caurumi. Monstera ir viegli audzējams telpaugs, kas spēj augt pusēnā un samērā labi pacieš sausu gaisu. Ja lapas kļūst nespodras, to spīdumu var atjaunot, noslaukot ar drāniņu, kas samērcēta paniņās, vai apsmidzinot ar lapu spīdumu.Monsterai ideāli piemērota ir gaiša vieta, kuru neapspīd tieša saule, un paaugstināts gaisa mitrums.Vasarā augu bagātīgi laistiet ar siltu ūdeni, regulāri pievienojot šķidru mēslojumu, bet ziemā laistiet mazāk.

Ievērojiet- monsteru nedrīkst bāzt mutē, jo visas auga daļas ir indīgas (izņemot gatavus augļus, kas istabas apstākļos ļoti reti nogatavojas, jo augs telpās parasti neuzzied).

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu