«YouTube» cenzē feministu uzņemto Robina Tika hita «Blurred Lines» parodiju (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Vietne «YouTube» par nepiedienīgu saturu cenzējusi feministu uzņemto parodiju par Robina Tika pretrunīgi vērtēto seksīgo hitu «Blurred Lines».

Ironizējot par «Blurred Lines» redzamajām puskailajām modelēm un dziesmas divdomīgajiem tekstiem, kam tiek piedēvēta sieviešu pazemošana un seksuālas vardarbības slavināšana, Oklendas universitātes jurisprudences studentes iestudējušas parodiju ar nosaukumu «Defined Lines».

Dziesmai ir nomainīts teksts, dāmām dziedot pret seksisma izpausmēm, savukārt videoklipā redzamas pilnībā apģērbtas sievietes, kurām uzmanību izrāda puskaili vīrieši.

Dažu dienu laikā videoklips skatīts simtiem tūkstošu reižu, taču otrdien uz laiku tas vietnē «YouTube» bloķēts, jo lietotāji ziņojuši par «nepiedienīgu saturu».

Videoklipa autores paudušas izbrīnu par negatīvajām atsauksmēm, norādot, ka viņu parodijā nav nekas šokējošāks par Tika dziesmu, tajā vienkārši ir mainītas vīriešu un sieviešu lomas.

«Dīvaini, ka, apmainoties vietām un par seksa objektu padarot vīriešus, reakcija ir tik negatīva,» sacīja viena no autorēm Olīvija Laboka.

«Seksuālā satura dēļ lietotāji par to ziņojuši kā par nepiedienīgu, taču fakts, ka tas [«YouTube«] ticis bloķēts, ir brutāla divkosība,» norādīja Laboka.

Robina Tika singls «Blurred Lines» kļuvis par šīs vasaras karstāko hitu, kas visā pasaulē pārdots vairāk nekā miljonos eksemplāru un ASV topu virsotnēs noturējās vairāk nekā desmit nedēļas pēc kārtas.

Dziesmas videoklipā redzams Tiks, reperis «T.I.» un Farels Viljamss, kuriem apkārt erotiski dejo un gozējas puskailas modeles Emīlija Ratajkovska, Džesija M'Benge un Elle Evansa.

Videoklipam uzņemtas divas versijas - vienā modeles dejo ar kailām krūtīm, tērpušās tikai niecīgās biksītēs, bet otrā versijā tērpušās miesas krāsas apakšveļā.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu