Bolts plāno beigt karjeru pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais Jamaikas sprinteris Useins Bolts punktu karjerai plāno pielikt pēc 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Bolts ir seškārtējs olimpiskais čempions, izcīnot pa diviem tituliem 100 un 200 metru sprintos, kā arī 4x100 metru stafetē, kā arī astoņkārtējs pasaules čempions.

«Aiziešana no sporta pēc 2016. gada Olimpiādes šķiet laba doma. Tā būtu atvadīšanās laikā, kad vēl esmu sporta virsotnē,» šodien izteicies jamaikietis.

Beidzot karjeru pēc Riodežaneiro Olimpiādes, Boltam būs 30 gadi.

«Ja vēlos turpināt dominēt sprinta pasaulē, neviena sezona nedrīkst būt vāja. To esmu iemācījies no savas pieredzes. Šī sezona manā izpildījumā nebija izcila. Es uzvarēju, taču ne savā stilā,» piebilda Bolts.

Kopumā pasaules čempionātos Bolts ieguvis astoņas medaļas, šogad Maskavā tiekot pie zelta 100 un 200 metros, kā arī 4x100 metru stafetē.

«Tagad, kad kļūstu vecāks, apzinos, ka man jāizvairās no traumām un visu laiku jārīkojas ar lielu atbildības sajūtu,» skaidro sportists, piebilstot, ka jau nākamajā gadā cer labot sev piederošo pasaules rekordu 200 metru sprintā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu