Kas notiek? Jumts vesels, bet mājas konstrukcija pelē un pūst (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artiva

Jumts vesels, zem tā iestrādāta jumta membrāna, siltumizolācijas vate un tvaika membrāna, tomēr mitrums ir ticis cauri, sabojājis siltumizolācijas materiālu, arī ēkas konstrukcija ir mitra un pelē...

www.artiva.lv

Lūk, kāpēc tā notiek! Saimnieks mājai ir izveidojis kvalitatīvu jumtu, bet zem tā ieklājis mikroporu jumta membrānu, kas kalpo salīdzinoši neilgu laiku. Jumta konstrukcijai regulāri uzkarstot un atdziestot, membrāna izstiepjas un saraujas, pēc vairākiem šādiem cikliem poras izplešas, un tā vairs nespēj noturēt no jumta kondensējušos mitrumu. Tāpēc tas ūdens veidā sūcas cauri membrānai un bojā zem tās esošos jumta materiālus. Tad vienīgā iespēja ir veikt jumta rekonstrukciju kas, kā zināms, izmaksā vairākus tūkstošus. Vai arī jau sākotnēji rīkoties tālredzīgi - izvēlēties kvalitatīvu monolīto jumta membrānu, kas kalpos ļoti ilgi.

Saimniek, ja būvē māju un nevēlies, lai tā nopūtu pāris gadu laikā, veidojot jumtu, liec kvalitatīvu monolīto jumta membrānu, nevis mikroporu.

Monolīto membrānu jumta sasilšana un atdzišana neietekmē, tādēļ ir novērsta iespēja, ka tā varētu tikt sabojāta un cauri tai sūkties mitrums. Kvadrātmetrā tā maksā apmēram par 60 - 80 santīmiem dārgāk nekā mikroporu membrāna. Taču šis ieguldījums noteikti atmaksājas.

www.artiva.lv

Latvijas tirgū ir iespējams iegādāties kvalitatīvu vācu ražotāja «Pro Clima» monolīto difūzmembrānu Solitex Mento, kas paredzēta iestrādāšanai divslīpu jumtā, tās kalpošanas laiks ir 60 gadu. Kāpēc to dēvē par difūzmembrānu? Jo, atšķirībā no citām monolītajām membrānām, tā nodrošina to, ka mitrums, kas uzkrājies ēkas konstrukcijā (īpaši rudenī, pavasarī un nedaudz arī ziemā) caur to spēj iztvaiko. Savukārt mitrums, kas kondensāta veidā nāk no jumta, notek, jo tai ir ļoti augsts mitruma necaurlaidības koeficients.

Ar Solitex Mento membrānu, kvalitatīvi hermetizējot jumta konstrukciju, ēka kļūst blīvāka, līdz ar to samazinās siltuma zudums caur jumtu un arī apkures izmaksas.

www.artiva.lv

Turklāt ir pieejama vesela materiālu sistēma, lai jumta membrānu varētu kvalitatīvi iestrādāt, piemēram, līmes maksimāli hermētiskai pielīmēšanai, līmlentes šuvju salīmēšanai, kā arī manžetes caurejošo konstrukciju blīvēšanai.

Ražotāja «Pro Clima» monolītā difūzmembrāna Solitex Mento ir sertificēta un testēta Vācijas DIN standartu institūtā pret mehānisko un saules iedarbību, kā arī mitruma noturību. Tā ir izturīga pret saules ietekmi, atkarībā no membrānas fizikālajām īpašībām, var atrasties atklātā saulē no trim līdz pat sešiem mēnešiem. Solitex grupā ir pieejamas dažādas monolītās difūzmembrānas piemēram, Solitex WA, kas paredzēta iestrādei ēkas sienās. Tā nodrošina mitruma iztvaikošanu caur sienām.

www.artiva.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu