Velo-elektro-motocikls paceļ eko transporta latiņu krietni augstāk (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.greyp-bikes.com

«Zaļo» transportlīdzekļu vidū ir parādījies jauns spēlētājs ar unikālu produktu, kurš apvieno kalnu velosipēda sniegtās bezceļu priekšrocības un motocikla brīvības sajūtu pilsētas ielās.

Horvātijas elektrisko automobiļu ražotājs «Rimac Automobili», kurš vairāk pazīstams ar savu pasaulē ātrāko sērijveida elektromobili «Concept One», ir nācis klajā ar «Greyp G-12» elektrovelosipēdu. Uzņēmuma pārstāvji gan to vairāk pozicionē kā hibrīdu starp elektrisko velosipēdu un motociklu.

Unikālais pārvietošanās līdzeklis tika veidots balstoties uz kalnu velosipēda pamatprincipiem, līdz ar to «Greyp G-12» ir lieliski piemērots, lai ar to lielā ātrumā un bez piepūles vizinātos pa kalnainām meža takām.

«Greyp G-12» ir aprīkots ar 1,3 kW litija nanofosfātu bateriju, kura darbina 16 zirgspēku elektromotoru. Ar pilnu uzlādi, kura aizņem nieka 80 minūtes, ir iespējams nobraukt līdz pat 120 kilometriem. Sporta režīmā «Greyp G12» var attīstīt 65 kilometrus stundā lielu ātrumu, savukārt ielas režīmā ātrums tiek ierobežots līdz 25 kilometriem stundā.

«Rimac Automobili» ir parūpējušies arī par liela izmēra LCD displeju, kurš skaitīs nobrauktos kilometrus, uzņemto ātrumu, atlikušo enerģijas daudzumu un virkni citas lietas. Zem displeja atrodas pirkstu nospiedumu lasītājs, kurš identificēs tā saimnieku un neļaus garnadžiem to tik viegli aizdzīt.

Savdabīgā velo-elektro-motocikla vīzija ir skaidri redzama, taču to bloķē šī aparāta augstā cena. Lai gan mazumtirdzniecības cena pagaidām netiek atklāta, ārvalstu medijos cirkulē informācija, ka ražotājs tos dīleriem tirgo par 6 000 eiro.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu