Jaunās grupas tiek aicinātas pieteikt dalību festivālam «BILDES 2013» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas un mākslas festivāls "BILDES" notiks laika posmā no 19.novembra līdz 1.decembrim. 29. novembrī Rīgas Kongresu namā festivāla ietvaros notiks koncerts, kurā festivāla rīkotājs BILŽU BIROJS sadarbībā ar «studentnet.lv», Rīgas Skolēnu Domi, Latvijas augstskolu studentu pašvaldībām un portālu «e-klase.lv» aicina uzstāties mazpazīstamās grupas kopprojektos ar Latvijā jau zināmiem mūziķiem. 

Ik gadu JAUNO grupu koncertā iespēja uzstāties tiek dota aptuveni 20 grupām. Šogad grupas pieteikumus atlasei sāka iesūtīt jau vasaras sākumā - sakāmvārds «Kas pirmais brauc, tas pirmais maļ!» izrādās patiess – daļa kandidātu jau ir atlasīti! Savukārt instrumentālā rokgrupa «NĒ» īpašo iespēju uzstāties «BILDĒS 2013» izcīnīja, uzvarot LU rīkotajā jauno mūzikas grupu konkursā «Hadrons 2013».

Šogad īpaši tiek gaidīti pieteikumi no grupām, kuru sastāvu veido skolēni un studenti. Vasaras brīvlaiks ir beidzies - grupas ar jaunām, radošām un muzikālām idejām tiek aicinātas pieteikt sevi BILŽU skatuvei!

  • Pieteikumi festivāla BILDES 2013 JAUNO grupu koncerta atlasei tiek gaidīti līdz 1. oktobrim!

Koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģinālkompozīcija, bet otra – jaunā aranžējumā veidota kāda «BILŽU» veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek izpildīta.

Informāciju par pieteikšanos atlasei meklējiet mājas lapā: "bildes.lv".

Kopīgais mēģinājumu process un uzstāšanās festivālā ir pieredzes bagāts piedzīvojums ne tikai jaunajiem izpildītājiem, bet arī publikas atzinību jau guvušiem mūziķiem. Nereti pēc veiksmīga kopprojekta izveides jaunie mūziķi un «BILŽU» veterāni kļūst par sadarbības partneriem un draugiem un kopīgi uzstājas arī citos pasākumos.

Grupu «Klibs taurenis», «Pūķa gars» un «Vecpilsētas dziedātāji» dalībnieki par pieredzi 2012. gada «BILŽU» jauno grupu un veterānu kopprojektu koncertā izsakās šādi:

Grupas «Klibs taurenis» ģitārists un vokālists Mārtiņš Križevics: «Manā skatījumā, festivāls «BILDES» ir unikāla tradīcija Latvijas mūzikas dzīvē, kuru jaunās grupas var izmantot kā lielas pieredzes gūšanas vietu. Daudzās grupas, lielā skatuve, ļoti labā apskaņošana un sadarbība ar pieredzes bagātu mūziķi liek tev pašam piedomāt ko un kā tu dari, lai priekšnesums būtu pēc iespējas augstvērtīgāks. «Klibam Taurenim» bija iespēja spēlēt kopā ar Kārli Kazāku. Satikšanās, kopīga tējošana, mēģinājumu process un atrašanās uz vienas skatuves mums bija pārbaudījums un skola, kuru iesaku izmantot arī citām jaunajām grupām.»

Grupas «Pūķa gars» basģitārists Edgars Špengelis: «Mūzikas un mākslas festivāls «BILDES» sniedz lielisku iespēju jaunajiem mūziķiem pierādīt sevi, uzstājoties uz tehniski augstā līmenī aprīkotas lielformāta skatuves plašas auditorijas priekšā. Tāpat dalība šajā festivālā grupai ir laba pieredze, kā organizēti un operatīvi reaģēt festivāla apstākļos. Taču, mūsuprāt, jaunajiem mūziķiem pats lielākais ieguvums, piedaloties «BILDĒS», ir radoša, nepiespiesta un interesanta ceļa bruģēšana uz sadarbību ar jau pieredzējušiem mūziķiem, un kas ir ne mazāk svarīgi – tā ir iespēja turpināt noslēgto draudzību ar veterāniem un vienaudžiem arī pēc festivāla.»

Grupas «Vecpilsētas dziedātāji» dalībniece Linda Zonne-Zumberga: «Mēs «BILDES» nosauktu par vietu, kur satikties. Ko tad «BILDĒS» satikām mēs? Vispirms, daudz un dažādus cilvēkus – jaunus, vecus, redzētus un neredzētus, kā arī, protams, burvīgo Juri Kaukuli. Satikām sajūtas – staigājot pa Kongresu nama gaiteņiem, garām plakātiem ielās un dažādos portālos varējām justies kā savējie, kā «vieni no». Tāpat sajūtas, ko ieguvām pēc skaista, labi organizēta, plašai publikai sniegta koncerta, paliks uz visu mūžu.»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu