Andželīnai Džolijai un Stīvam Mārtinam pasniegs goda «Oskarus» (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Novembrī aktieriem Andželīnai Džolijai, Stīvam Mārtinam un Andželai Lansberijai, kā arī itāļu kostīmu māksliniekam Pjero Tosi tiks pasniegti goda «Oskari», paziņojusi ASV Kinoakadēmija.

Viņi tiks apbalvoti ar Gubernatoru balvu - «Oskara» statueti tiem, kas ar savu darbu devuši nopietnu pienesumu kino industrijai. Godalgas tiks pasniegtas svinīgā ceremonijā 16.novembrī.

38 gadus vecā Džolija ir jaunākā no Gubernatoru balvas laureātiem. Tā viņai piešķirta par daudzveidīgo karjeru, tostarp «oskaroto» lomu 1999.gada drāmā «Girl, Interrupted», 2011.gada debiju režijā ar filmu «In the Land of Blood and Honey» un viņas filantropiju.

Komiķim un trīskārtējam «Oskara» ceremonijas vadītājam Stīvam Mārtinam ir ilggadīga karjera, kurā viņš spēlējis dažādas lomas. Par spīti tam, ka viņa karjera aptver 60 gadus, viņš nekad nav ticis nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai.

Aktieris tvītoja, ka «ir lepns šogad saņemt goda «Oskaru»».

Savukārt 87 gadus vecā Lansberija ASV Kinoakadēmijas balvai nominēta trīsreiz - par 1944.gada kinolenti «Gaslight», 1945.gada drāmu «The Picture of Dorian Gray» un 1962.gada «The Manchurian Candidate». Viņa arī pazīstama ar rakstnieces un izmeklētājas Džeikas Flečeres lomu televīzijas seriālā «Murder, She Wrote».

86 gadus vecais dizainers Tosi «Oskara» balvai nominēts trīs reizes un atpazīstamību ieguvis, pateicoties itāļu režisora Lučino Viskonti filmām.

Gubernatoru balvas tiek pasniegtas pirms «Oskariem», kas noslēgs kino industrijas apbalvojumu sezonu 2014.gada 2.martā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu