Atklās LU Indijas studiju un kultūras centru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien, 9.septembrī, plkst. 16.00 Rūpniecības ielā 10, tiks atklāts Latvijas Universitātes (LU) Indijas studiju un kultūras centrs.

Pasākumā piedalīsies LU rektors profesors Mārcis Auziņš, Indijas vēstniece Zviedrijā un Latvijā VE Banašri Bose Harisona, LR Saeimas Latvijas un Indijas sadarbības grupas priekšsēdētājs Atis Lejiņš, LR Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītājs, vēstnieks Einars Semanis un Latvijas-Indijas Tirdzniecības Kameras pārstāvis Samirs Singhs.

Indijas vēstniece atklāšanā plāno teikt uzrunu par tēmu «Latvijas un Indijas sadarbības iespējas uzņēmējdarbībā un izglītībā». Svinīgajam atklāšanas pasākumam sekos Madinas Premals indiešu dejas koncerts, kā arī zinātniska konference «Pa Dzintara ceļu Indijā». Tajā uzstāsies LU Indijas studiju un kultūras centra direktores pienākumu izpildītāja profesore Sigma Ankrava, profesors Valdis Segliņš, doktorantes Elīna Goškina un Rūta Jirgensone, kā arī psihoterapeite, Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Gunta Ancāne, stāstot par pieredzi, kultūru un identitātes izpratni Indijā.

Jaunizveidotā centra mērķis ir vairot Latvijas sabiedrības zināšanas par mūsdienu Indijas kultūru, biznesu un politiku, kā arī veicināt sadarbību starp Latvijas un Indijas pētniekiem un mācībspēkiem. Paredzēts, ka jau oktobrī centrs piedāvās hindi valodas kursus visiem interesentiem. Nodarbības notiks pirmdienās un trešdienās no plkst. 16.30 - 18.00, Rūpniecības ielā 10 (LU Akadēmiskā bibliotēka)

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu