Dobelē notiks svētki «Ābola godam»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

5.oktobrī Dobeles Vēsturiskajā tirgus laukumā būs svētki Ābola godam. Jau no plkst. 10.00 apmeklētāji ir aicināti uz tirdziņu, kurā zemnieki piedāvās lauku labumus. Svētku svinīgā atklāšana plkst.11.00, kuras laikā tiks piešķirts īpašais Ābolu ordenis, informē Agnese Liepa, Dobeles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.

Visas dienas garumā varēs degustēt ābolus, to sulu un citus kārumus. Iepriekš piesakoties pie Evas Kulmanes - 22049477, būs iespēja ātri un ērti izspiest līdzi atvesto vai atnesto ābolu sulu ar «Pūres Dzirnu» mobilo spiedi.

Ja jūsu dārzā izauguši lieli, neparasti āboli, nāciet uz lielākā, smagākā augļa svēršanu! Iespējams, ka tiešu jūsējais iegūs kādu no nominācijām!

Dobeles novadpētniecības muzeja pilsdāmas piedāvās jautras ābolu spēles, nogaršot ābolu ievārījumu, kā arī sasildīties un nobaudīt siltu ābolu tēju.

Āboldienas ietvaros Amatu mājā notiks konkurss »Ābols manā ēdienkartē», tādēļ gaidām jūsu receptes dažādi pagatavotos ābolu ēdienus degustācijai. Norisināsies arī ābolu pagatavošanas meistarklases «Tik dažādais ābols» kafejnīcas «Karakums» šefpavāra Gordona vadībā.

Dienas gaitā būs iespējams izgaršot ne tikai šo brīnišķīgo rudens karali - ābolu un tā izstrādājumus, bet arī baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus. Par svētku dalībnieku labsajūtu rūpēsies Mārtiņš Ruskis, ar muzikālu sveicienu uzstāsies kolorītais Rikardions no Talantu fabrikas.

Dažādas izdarības, atrakcijas, spēles maziem un lieliem piedāvās radošā apvienība «Pasaku nams».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu