Jauniešus satrauc mācību kvalitāte (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti liecina, ka jaunieši vecumā līdz 24 gadiem biežāk nekā citu vecuma grupu respondenti norādījuši, ka vissteidzamāk risināmā problēma Latvijas skolās ir nepietiekama mācību kvalitāte, retāk atzīmējot disciplīnas trūkumu vai zemas skolotāju algas. Salīdzinoši bieži jaunāka gadagājuma respondenti minējuši arī sliktu materiāli tehnisko nodrošinājumu un nepietiekami labus mācību materiālus. 

Interesanti, ka jaunieši vecumā līdz 24 gadiem, kuri kā vissteidzamāk risināmo problēmu skolās atzīmējuši nepietiekamu apmācību kvalitāti, kopumā vērtējot izglītības kvalitāti Latvijā, biežāk nekā citu vecuma grupu respondenti uzskata, ka pēdējo gadu laikā tā ir uzlabojusies. Tiesa, salīdzinoši liels minētās vecuma grupas respondentu īpatsvars arī norādījis, ka izglītība nav nedz uzlabojusies, nedz pasliktinājusies.

Savukārt respondenti vecuma grupā no 45 līdz 54 gadiem uzskata, ka izglītības kvalitāte kopumā ir pasliktinājusies, bet respondentiem vecuma grupā no 55 līdz 74 gadiem ir grūti to novērtēt, kas skaidrojams ar šī vecuma aptaujāto samērā sen notikušo praktisko saskari ar izglītības sistēmu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu