Siltina pirmo «Rīgas namu pārvaldnieka» apsaimniekoto māju (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Ivuškāns//F64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe šodien apmeklēja pirmo RNP apsaimniekoto māju - Bauskas ielā 51, - kur patlaban tiek veikta ēkas siltināšana, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Ir svarīgi, lai uzsāktais projekts sekmīgi īstenotos un cilvēki izjustu reālu ekonomiju, tad arī apkārtējo māju iedzīvotāji būs ieinteresēti savas ēkas siltināšanā. Ja viņi redzēs, cik labi šī māja izskatās un ka tas atmaksājas, tad ēku siltināšana aktivizēsies. Tieši tāpēc «Rīgas namu pārvaldnieks» organizēs ēku siltināšanu dažādās apkaimēs, lai būtu šie pozitīvie piemēri. Taču vienlaikus ir jāsaprot tas, ka namu apsaimniekotājs var organizēt ēku siltināšanu tikai tajās mājās, kurās vairākums iedzīvotāji ir izteikuši šādu gribu,» uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Dzīvojamajā mājā Bauskas ielā 51 plānots veikt sienu, bēniņu siltināšanu, jumta renovāciju, ventilācijas ierīkošanu, pagraba pārsegumu siltināšanu un logu nomaiņu, koplietošanas telpu durvju nomaiņu, karstā ūdens un apkures cauruļu nomaiņa u.c. darbus. To rezultātā plānots sasniegt siltumenerģijas ietaupījumu 46,96% apmērā no aprēķinātā kopējā siltumenerģijas patēriņa pirms projekta īstenošanas. Tādējādi iedzīvotāju kopējie maksājumi nepalielinātos.

Siltumnoturības uzlabošanas pasākumu projektu dzīvojamajai mājai Bauskas ielā 51, Rīgā, 50 % apmērā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Savukārt otra puse no remontdarbu izmaksām tiks segta no kredīta, kas izsniegts uz 10 gadiem.

Mājas iedzīvotāji cer, ka visi remontdarbi pilnībā tiks pabeigti līdz Ziemassvētkiem vai pat ātrāk. Savukārt SIA «Rīgas namu pārvaldnieks», sadarbojoties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, šogad plāno uzsākt siltumnoturības uzlabošanas pasākumus vēl divām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu