«National Geographic» sāk demonstrēt aizraujošu realitātes šovu «Prāta spēles-2» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ja esi gatavs ienirt prāta dzīlēs, televīzijas kanālā «National Geographic» no otrdienas, 10.septembra, skaties realitātes šovu «Prāta spēles-2» («Brain Games 2»)! Divpadsmit jaunajās sērijās uzzināsi, kādus trikus ar mums izspēlē pašu smadzenes, pastāstīja «Fox International Channels»(FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Raidījums sniegs Tev iespēju sekot līdzi un iesaistīties aizraujošās interaktīvās spēlēs un eksperimentos, kas ļaus dziļi ieskatīties prāta materiālā veidola - smadzeņu - darbības noslēpumos.

«Smadzenes rada realitāti. Mēs redzam to, ko vēlamies redzēt. Dzīvi mēs aizvadām tādā kā autopilotā, jo mūsu pelēkā viela ir mašīna ar zināmiem defektiem - tā spēj uztvert vien ierobežotu informācijas daudzumu neaptveramajā pasaules bezgalībā,» stāsta atraktīvais šova vadītājs Džeisons Silva.

Koncentrēšanās spēja, laika ritējuma uztvere, baiļu sajūta, optiskas ilūzijas, melošana – tie ir tikai daži no tematiem, ar kuriem padziļināti iepazīstinās psihologi, neirologi, sportisti, zinātnieki un pat burvju mākslinieki.

Vai zināji, ka melo itin visi cilvēki un dara to teju katru dienu? Vienā no šova epizodēm eksperti pārliecinoši pierādīs - lielāki vai mazāki meļi esam mēs visi, turklāt bērni ir īsti mānīšanās un izlikšanās virtuozi salīdzinājumā ar pieaugušajiem.

Pētījumi liecina, ka melo jau sešu mēnešu vecs bērns, kurš ar raudāšanu tēlo izsalkumu, taču patiesībā šādi cenšas sev piesaistīt uzmanību.

Izrādās - melošana vai patiesības slēpšana ir nozīmīga evolūcijas procesa sastāvdaļa, kas ļāva mūsu senčiem izdzīvot kā sugai. Dažkārt dzīvē gadās situācijas, kad patiesību labāk neteikt, vai ne?

Iespējams, būsi satriekts par trikiem, kādus ar Tevi izspēlē paša prāts un tā ierobežotajām iespējām. Tomēr mums Tev ir labā ziņa! Vērojot «Prāta spēles», iegūsi noderīgas zināšanas, kā iemācīt smadzenēm darboties sev vēlamākā virzienā un paplašināt to robežas.

Skaties raidījumu «Prāta spēles» kanālā «National Geographic», otrdienās, plkst. 20.00, sākot no 10.septembra!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu