Kavendišs: Štrombergs ir visu laiku labākais BMX braucējs (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions latvietis Māris Štrombergs ir visu laiku labākais BMX braucējs, sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālu paudis viens no pasaulē labākajiem šosejas riteņbraucējiem brits Marks Kavendišs.

Kā zināms, aizvadītās nedēļas nogalē Kavendišs piedalījās Vienības velobraucienā, kur ieņēma astoto vietu Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sporta distancē.

«Sacīkstes nebija vieglas. Bija daudz braucēju, kuri vēlējās aizbēgt, bet mums izdevās izveidot atrāvienu. Centāmies ar Latvijas braucēju Gati Smukuli strādāt kopā, bet izrādījās, ka pārējie arī ir spēcīgi. Bija skaistas sacīkstes,» atcerējās Kavendišs.

Kavendišs karjeras laikā uzvarējis 25 prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» posmos un 15 «Giro d'Italia» velobrauciena posmos.

Kavendišs, kurš agrāk braucis arī ar BMX, zina, ka Londonas olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā zeltu izcīnīja Māris Štrombergs. «Tas ir mans mīļākais riteņbraukšanas veids, ko skatīties. Es domāju, ka Štrombergs ir visu laiku labākais BMX braucējs. Neviens pat tuvu viņam nav bijis.»

Kā ziņots, sporta distancē Vienības velobraucienā visu goda pjedestālu aizņēma Latvijas vadošie riteņbraucēji, bet par uzvarētāju kļuva Toms Skujiņš no «Rietumu-Delfin» komandas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu