Fizika ir interesanta; atklāta mācību stunda Rīgā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šodien Rīgā informatīvajā telpā «Esplanāde 2014» notika atklāta fizikas stunda, kurā speciālisti stāstīja un rādīja fizikas pārsteidzošo dabu.

No aptuveni 18 000 skolēnu, kas šogad kārtoja centralizētos eksāmenus vidusskolā, tikai nedaudz vairāk nekā tūkstotis izvēlējās kārtot eksāmenu fizikā. «Skolēniem jaunākajās klasēs vēl nav būtiski, cik pieprasīta un ienesīga profesija būs nākotnē. Ir jāpanāk, lai skolēnam ir interesanti apgūt fiziku, matemātiku un ķīmiju tagad un tūlīt!» saka profesors Uldis Sukovskis, Rīgas Tehniskās universitātes mācību prorektors.

Lai veicinātu fizikas apguvi skolās un interesi par to jauniešu vidū, AS «Latvenergo», kas ir viens no lielākajiem darba devējiem Latvijā, izveidojis interneta portālu FIZMIX.LV, kurā interesantā un praktiskā veidā stāsta par fiziku un atklātajā fizikas stundā aicina tikties ar universitāšu rektoriem un piedalīties aizraujošos eksperimentos.

Atklātās fizikas stundas laikā -

Uldis Bariss, AS «Latvenergo» valdes loceklis, stāstīja par fizikas zināšanu nozīmību ražošanā un enerģētikā, par tās lomu teju ikvienas ierīces radīšanā, ko mēs lietojam ikdienā.

Profesors Leonīds Ribickis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, runāja par fizikas apgūšanu Latvijā, profesijām, kurās fizika ir būtiska, studentu skaitu un to tendencēm.

Profesors Mārcis Auziņš, Latvijas Universitātes rektors, atklāja, kā fizikas zināšanas palīdz ikvienā dzīves sfērā un profesijā.

Fizikas doktore Līga Grīnberga, Cietvielu Fizikas institūta pētniece, stāstīja, cik aizraujoša ir fiziķa profesija, kādas iespējas tā paver un kā noder ikvienā dzīves jomā.

Kārlis Kravis, fizikas skolotājs un portāla FIZMIX vadītājs, iepazīstināja ar fizikas eksperimentiem un savu vīziju par to, kā ieinteresēt tajā jauniešus.

Skolēni un skolotāji no Rīgas skolām pārbaudīja dažādus fizikas likumus praksē un aicinās eksperimentos piedalīties arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu