Pasaules universitāšu TOP 10 (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Prestižajā QS Pasaules universitāšu reitingā dominē ASV un Lielbritānijas augstskolas, dalot visas pozīcijas pirmajā desmitniekā.

Pasaulē labākās augstskolas titulu otro gadu pēc kārtas saglabājis Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts, kam seko Hārvarda universitāte un Kembridžas universitāte.

No Latvijas augstskolām reitingā iekļuvusi Latvijas Universitāte, kas ierindota pozīciju grupā aiz 701.vietas.

No Baltijas valstīm visaugstāko novērtējumu saņēmušas divas Igaunijas augstskolas - Tallinas Tehnoloģiju universitāte un Tartu universitāte.

Tallinas Tehnoloģiju universitāte reitingā ierindojas 441.-450.vietas grupā, saglabājot iepriekšējā gada pozīciju, savukārt Tartu Universitāte ierindojas 461.-470.vietas grupā, pakāpjoties no iepriekšējā gada 501.-550.vietas grupas.

No Lietuvas reitingā iekļuvušas trīs augstskolas. Visaugstākais novērtējums piešķirts Viļņas Universitātei, kas ierindojas 601.-650.vietas grupā, bet Kauņas Tehnoloģiju universitāte un Viļņas Ģedimina Tehnoloģiju universitāte ierindojas pozīciju grupā aiz 701.vietas.

Ikgadējais QS Pasaules universitāšu reitings veidots, izvērtējot universitāšu veikto pētījumu un nodrošināto studiju kvalitāti, absolventu iespējas atrast darbu, kā arī ārvalstu studentu un pasniedzēju skaitu.

2013.gada QS Pasaules universitāšu reitinga pirmās desmit pozīcijas:

1. Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts (ASV);

2. Hārvarda universitāte (ASV);

3. Kembridžas universitāte (Lielbritānija);

4. Londonas Universitātes koledža (Lielbritānija);

5. Londonas Imperiālā koledža (Lielbritānija);

6. Oksfordas universitāte (Lielbritānija);

7. Stenfordas universitāte (ASV);

8. Jēlas universitāte (ASV);

9. Čikāgas universitāte (ASV);

10. Kalifornijas Tehnoloģiju institūts (ASV);

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu