«Mercedes-Benz» demonstrē S-klases autopilota spējas (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas premium automašīnu ražotājs ir investējis milzum daudz laika un resursu jaunās S-klases pilnveidošanā. Nav noslēpums, ka automobilis ir pārbāzts ar augsto tehnoloģiju brīnumiem, kuru starpā ir teju gatava autopilota sistēma.

Uzņēmuma inženieri apgalvo, ka videoklipā izmantotā «Intelligent Drive» sistēma nav tālu no realitātes un liela daļa no tās jau ir integrēta jaunajā S-klasē.

Autonomā vadīšanas sistēma balstās uz vairāku kameru, sensoru un GPS datu apstrādi. Viens no inženieru lielākajiem izaicinājumiem, izstrādājot «Mercedes-Benz Intelligent Drive» sistēmu, bija likt tai saprast situāciju uz ceļa un prognozēt potenciālos notikumus.

Izmēģinājuma braucienal laikā sistēmas veidotāji nobrauca aptuveni 100 kilometrus, kuri veda cauri maziem ciemiem, lielpilsētām un lielceļiem. Maršruts netika izraudzīts nejauši. Tieši šo pašu ceļa posmu pirms 125 gadiem izvēlējās kompānijas dibinātāja Karla Benza sieva Berta Benza, kura kopā ar saviem abiem dēliem devās pirmajā pasaules ceļojumā ar automašīnu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu