Noslēgsies tautas skrējiena un nūjošanas seriāls «Izskrienam Rīgas parkus» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sestdien, 14.septembrī, Maskavas dārzā pie Rīgas Nacionālās sporta manēžas noslēgsies pirmais tautas skrējiena un nūjošanas seriāls «Izskrienam Rīgas parkus». Plkst.11 starts tiks dots tautas skrējienam, bet nūjošanas sacensības sāksies plkst.12.

Līdztekus skriešanai un nūjošanai paredzētas arī dažādas citas sportiskas aktivitātes - mazos priecēs piepūšamās atrakcijas un stafetes, lielie varēs izmēģināt šautriņu mešanu, klinšu kāpšanas sienu un vēl citas aktivitātes. Noslēguma sacensībās dalībnieki varēs vērot arī ekstrēmo riteņbraucēju kluba «Greentrial» pārstāvju paraugdemonstrējumus.

Tautas skrējiena un nūjošanas seriāla noslēguma sacensībās aicināti piedalīties visi, kuri piedalījušies iepriekšējos posmos, kā arī ikviens iedzīvotājs, tostarp bērni, pieaugušie un seniori, jo tā būs iespēja pārbaudīt savu sportisko meistarību.

Sacensību dalībniekiem būs iespēja sacensties tautas klasē, veicot 1000 metru distanci, vai izturības distancē, skrienot 3000 metru garu distanci, bet bērni aicināti piedalīties 300 metru skrējienā. Savukārt nūjotājiem būs iespēja cīnīties par uzvaru tautas klasē, pieveicot 3000 metru distanci, un izturības klasē, dodoties 6000 metru garā distancē. Turklāt ikviens interesents instruktora pavadībā no plkst.12.30 varēs izmēģināt un apgūt nūjošanas pamatiemaņas.

Tautas skrējiena un nūjošanas seriāls piecos posmos tiek organizēts kā viens no Rīgas Sporta gada pasākumiem, lai popularizētu skriešanu un nūjošanu kā veselīga dzīves veida pamatu gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem un senioriem, kā arī lai dotu iespēju ģimeņu aktīvai brīvā laika pavadīšanai.

Seriāla skrējieni notika katru mēnesi citā Rīgas parkā. Seriāla posmos visi finišējušie saņem sertifikātu par piedalīšanos, un tie, kuri piedalīsies visos skrējiena posmos, saņems pārsteiguma balvas. Skrējiena un nūjošanas seriāla līdzšinējos posmos kopskaitā piedalījušies apmēram 400 aktīva dzīvesveida piekritēju.

  • Dalībnieku reģistrācija katrā no skriešanas un nūjošanas seriāla posmiem notiek sacensību dienā un vietā ne vēlāk kā 20 minūtes pirms sacensību sākuma. Reģistrācijas sākums skriešanai sāksies plkst.10., bet nūjošanai - plkst.11. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Sacensību nolikums pieejams interneta vietnē «sports.riga.lv».

Skriešanas seriālu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Skriešanas sporta centru un Tautas sporta asociāciju. Sacensību galvenā tiesnese ir Anna Titova.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu