«Liepājas metalurga» parāds par elektrību - 14 miljoni latu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma «Liepājas metalurgs» kopējais parāds par elektrību «Latvenergo» ir vairāk nekā 14 miljoni latu, vēsta laikraksts «Dienas Bizness».

«Liepājas metalurga» tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāns, kam «Latvenergo» ir piekritis, paredz divu gadu laikā atdot pusi no parāda jeb nedaudz vairāk par septiņiem miljoniem latu. Otru pusi «Latvenergo» varēs atgūt «Liepājas metalurga» akciju veidā, informē laikraksts.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesa pilnībā apmierināja «Latvenergo» prasību par 962 085 latu parāda piedziņu no «Liepājas metalurga». Šis parāds ir par «Liepājas metalurga» šā gada janvārī un februārī patērēto, bet tikai daļēji apmaksāto elektroenerģiju.

TAP laikā gan nekādu parādu piedziņu no uzņēmuma nedrīkst veikt. Ierosinot lietu, tiesa gan arī nodrošināja «Latvenergo» prasību, uzliekot ķīlu «Liepājas metalurgam» piederošajām AS «Liepājas osta LM» akcijām parāda summas apmērā.

Tiesā par parāda piedziņu no «Liepājas metalurga» vērsusies arī gāzes piegādātāja AS «Latvijas Gāze» un tērauda tirgotājs «Stemcor».

Kā ziņots, «Liepājas metalurgs» nonācis finanšu grūtībās un pārtraucis ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja «Liepājas metalurga» vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai «UniCredit» - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica «Liepājas metalurga» valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Liepājas tiesa ir pieņēmusi uzņēmuma TAP pasākumu plānu, ko ir izstrādājuši uzņēmuma speciālisti un kas ir saskaņots ar visiem nodrošinātajiem un vairāk nekā 55% nenodrošināto kreditoru, kā arī ar kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu «Prudentia Advisers».

TAP plāns nosaka pasākumus uzņēmuma darbības atjaunošanai. «Liepājas metalurgam» šomēnes ir jāpiesaista apgrozāmie līdzekļi, kas vēlāk pārvērtīsies akcijās, un mēneša laikā jāatsāk ražošana.

TAP laikā administratora pienākumus uzņēmumā veic Haralds Velmers.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu