Dž.K.Roulinga veidos Harija Potera sērijai radniecīgas filmas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga sarakstīs scenāriju jaunai filmu sērijai, kuru darbība norisināsies Harija Potera franšīzes maģiskajā pasaulē, viņa ceturtdien paziņoja.

Pirmā filma «Fantastic Beasts and Where to Find Them» balstīta uz grāmatu, no kuras Harijs Poters un viņa klasesbiedri mācījās Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā.

Darbība norisināsies Ņujorkā 70 gadus pirms oriģinālajiem Potera romāniem, un galvenais varonis būs burvju zoologs Ņūtons Skamanders.

Par jaunās filmas veidošanu paziņots divus gadus pēc tam, kad iznākusi Harija Potera sērijas pēdējā filma. «Es vienmēr esmu teikusi, ka atgriezīšos burvju pasaulē, ja mani sajūsminās kāda ideja, un tā nu ir noticis,» teica 48 gadus vecā Roulinga.

«Kaut arī «Fantastic Beasts and Where to Find Them» notikumi risinās tajā pašā raganu un burvju sabiedrībā, tas nebūs ne Harija Potera priekšstāsts, ne arī turpinājums,» norāda rakstniece. «Tas būs burvju pasaules paplašinājums.»

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 450 miljoni Harija Potera romānu eksemplāru, taču laiku kopš pēdējās grāmatas iznākšanas 2007.gadā Roulinga nav aizvadījusi bezdarbībā. Pagājušogad viņa publicēja savu pirmo romānu pieaugušajiem «The Casual Vacancy», kas no literatūras kritiķiem saņēma neviennozīmīgu vērtējumu.

Jūlijā viņa tika atmaskota kā īstā autore kritiķu slavinātajam detektīvromānam «The Cuckoo's Calling», ko viņa bija publicējusi ar segvārdu Roberts Golbraits.

Roulingas turība lēsta ap 560 miljoniem sterliņu mārciņu (468 miljoniem latu), un viņa ir 156.bagātākais cilvēks Lielbritānijā, liecina avīzes «The Sunday Times» apkopotais saraksts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu