Cilvēki uzskata, ka LMT un «Lattelecom» apvienošana nodrošinātu izdevīgākas pakalpojumu cenas (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chapendra, CC BY-NC 2.0

Gandrīz katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka, apvienojot SIA «Latvijas Mobilais Telefons» (LMT) un SIA «Lattelecom» piedāvātos pakalpojumus vienotā komplektā, to cena klientam būtu izdevīgāka, liecina «GfK CR Baltic» veiktais sabiedriskās domas pētījums.

19% uzskata, ka šādā gadījumā piedāvātā pakalpojumu komplekta cena paliktu nemainīga.

Katrs trešais aptaujas dalībnieks (33%) uzskata, ka kopumā telekomunikāciju pakalpojumu cenas Latvijas tirgū šāda uzņēmumu apvienošana neietekmētu, bet katrs piektais (22%) norāda uz iespējamu cenas samazināšanos.

Kā galvenos ieguvumus no LMT un «Lattelecom» apvienošanas katrs piektais (19%) aptaujas dalībnieks min uzņēmuma administratīvo izmaksu samazināšanos, kas ļautu samazināt cenas pakalpojumu lietotājam, savukārt 14% norāda, ka būtiski pieaugtu apvienotā uzņēmuma konkurētspēja un vērtība.

Respondenti pie ieguvumiem norādījuši arī ar ikdienas pakalpojumu lietošanu nesaistītus aspektus, piemēram, telekomunikāciju nozares pakalpojumu pieejamības pieaugumu (7%) un investīciju apjoma pieaugumu (5%), kas ir būtisks faktors kvalitatīvu un modernu tīklu un nākotnes pakalpojumu izbūvei, uz ko atsaucas arī nesen prezentētais pasaulē vadošā biznesa konsultāciju uzņēmuma „ The Boston Consulting» pētījums par vienoto digitālo tirgu un Eiropas telekomunikāciju uzņēmumu konkurētspēju.

Kopumā pēdējo 12 mēnešu laikā sakaru pakalpojumi Latvijā kļuvuši par 6,8% lētāki, ko ietekmējis mobilo telekomunikāciju un interneta pieslēguma cenu samazinājums, liecina Centrālās pārvaldes dati. Līdz ar jaunajiem datiem redzams, ka sakaru pakalpojumu cenas turpina kristies – 2012.gada augustā tās bija samazinājušās par 2,1%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, savukārt 2011.gada augustā par 1,7%, salīdzinot ar iepriekšējo periodu.

«GfK CR Baltic» pētījums veikts interneta vidē no 29. augusta līdz 1. septembrim. Tajā piedalījās 1134 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu