Ikgadējā stādu parāde Bulduros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

9. Rudens Stādu parāde notiks 2013. gada 21.septembrī - tradicionāli Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēju un studentu lolotajā dārzā, informēja Silvija Apšiniece, Stādu audzētāju biedrības biroja vadītāja.

Rudens Stādu parāde notiek sezonas ražas laikā, un stādu audzētavas no visas Latvijas piedāvās plašā klāstā augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Arī šis gads nebūs izņēmums un zināms, ka rudenī lielā daļā stādu audzētavu un dārzu preču tirdzniecības vietās tiek piedāvātas lielas atlaides un izpārdošanas.

Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai «Kas ir Latvijā audzēts stāds?». Plašāku informāciju iespējams iegūt www.stadi.lv.

Šī gada Rudens Stādu parādi papildinās Latvijas Biškopības biedrība, piedāvājot dažādas aktivitātes gan bērniem, gan vecākiem, to skaitā - dažādu medus šķirņu degustācijas un tirdzniecība, dravošanas paraugdemonstrējumi, stropu apskate, bišu produktu atpazīšana, kā arī bišu un citu kukaiņu atpazīšana.

Savukārt Latvijas Dārzu biedrība organizēs bērnu darbnīcu, kur notiks rudens populārākā dārzeņa - kartupeļa zīmogu gatavošana un spiešana uz dažādiem materiāliem.

Rudens Stādu parādē apmeklētājiem tiks piedāvāts:

  • Vairāk nekā 80 stādu audzētāju no visas Latvijas;
  • Konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā;
  • Dārza preču un tehnikas tirdzniecība;
  • Amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus;
  • Rudens augļu un dārzeņu tirdziņš;
  • Bezmaksas stāvvieta automašīnām;
  • Ieeja bez maksas visai ģimenei.

Vairāk informācijas www.staduparade.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu