«Rīgas ūdens» piedāvā risinājumu parādniekiem (55)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» klientiem, kuriem parādu dēļ draud ūdenspadeves atslēgšana, tiks dots mēnesis laika, lai vienotos par mājas kopējā parāda atmaksu, piedāvājot atlaist soda procentus, šodien paziņoja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa.

Parādu pamatsummu būs iespējams nomaksāt divu gadu laikā un, tiklīdz tas būs paveikts, namam pilnā apjomā tiks atlaista soda nauda, kas vidēji veido 25% no kopējo parādu summas. Ja tuvākā mēneša laikā iedzīvotāji un namu apsaimniekotāji spēs panākt vienošanos par parādu nomaksu, «ar spaiņiem nevienam nebūs jāstaigā», norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Namu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA «Latio namsaimnieks» valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja, ka šis «Rīgas ūdens» piedāvājums ir labāks nekā mēģinājums vēlreiz no iedzīvotājiem iekasēt to summu, ko tie jau ir samaksājuši.

«Atliek to tikai pieņemt vai nepieņemt. Apsaimniekotājs jau te neko nevar ietekmēt, jo pakalpojuma pircējs ir iedzīvotājs, bet pārdevējs «Rīgas ūdens». Monopolists turpina diktēt savus nosacījumus, taču uzņēmuma jaunās valdes prasība bija iedzīvotājiem samaksāt gan parādu, gan līgumsodu, kas, mūsuprāt, ir nesamērīgi,» uzsvēra Gontarevs.

Jau ziņots, ka «Rīgas ūdens» pagājušajā nedēļā izteica brīdinājumu namiem Vienības gatvē 192, Jūrmalas gatvē 100, Dzeņu ielā 7 korpuss 1 un Anniņmuižas ielā 20 par gaidāmo ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu atslēgšanu.

Divos namos, kuru iedzīvotāji brīdināti par ūdensapgādes atslēgšanu, jau organizētas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces, kurās spriests par steidzīgu norēķinu veikšanu ar «Rīgas ūdeni». Nama Vienības gatvē 192 dzīvokļu īpašnieki raduši iespēju segt lielāko daļu parāda summas, samaksājot «Rīgas ūdenim» 5000 latu.

«Rīgas ūdens» pārstāvjiem, piedaloties dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs, nācies konstatēt, ka galvenā problēma ir nevis parādu summas segšana, bet gan komunikācija starp apsaimniekotāju un dzīvokļu īpašniekiem. Ne vienmēr namu apsaimniekotājs savus pilnvaras devējus, kas ir dzīvokļu īpašnieki, informē par parādsaistībām un meklē kopīgus radušās situācijas risinājumus.

Vairāki namu apsaimniekotāji pauduši viedokli, ka «Rīgas ūdens», izmantojot monopolstāvokli, izplata nepatiesu informāciju un padziļina krīzi apsaimniekošanas jomā, bet šīs situācijas ķīlnieki ir māju iedzīvotāji, kas saņēmuši paziņojumus par ūdens atslēgšanu.

Jau ziņots, ka par 32 privāto apsaimniekotāju pārvaldītām daudzdzīvokļu ēkām Rīgā maksājumi par ūdensapgādi nav veikti vairāk nekā trīs mēnešus, tāpēc tās var tikt atslēgtas no centralizētas ūdensapgādes, liecina «Rīgas ūdens» informācija. Lai gan centralizētās ūdensapgādes atslēgšanas gadījumā «Rīgas ūdens» iedzīvotājiem nodrošina dzeramā ūdens piegādi ar autocisternu, tas neapšaubāmi sagādā iedzīvotājiem ievērojamas neērtības.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, pēdējā ceturkšņa laikā ir būtiski pasliktinājušies maksājumi no trim privātajiem namu pārvaldniekiem - SIA «RD Real Estate», SIA «Latio namsaimnieks» un SIA «RBSSKALS Serviss». «RBSSKALS Serviss» norādīja, ka uzņēmums norēķinās ar «Rīgas ūdeni» tieši tādā apjomā, kādā no iedzīvotājiem saņem maksājumus, savukārt «Latio namsaimnieka» valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs biznesa portālam «Nozare.lv» pauda viedokli, ka «Rīgas ūdens» ļaunprātīgi izmanto dominējošo stāvokli, lai piespiestu iedzīvotājus vēlreiz apmaksāt rēķinus, kurus tie jau bija samaksājuši māju iepriekšējiem apsaimniekotājiem, kas savukārt ar ūdensapgādes uzņēmumu nebija norēķinājušies.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu