Rīgas brīvostai piešķir 80,2 miljonu eiro aizdevumu Krievu salas projektam (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Nordea Bank Finland Plc.» Latvijas filiāle un «Pohjola Bank Plc.» noslēgušas aizdevuma līgumu par finansējuma piešķiršanu Rīgas Brīvostas pārvaldei 80,2 miljonu eiro (56,4 miljonu latu) apmērā.

Finansējums paredzēts infrastruktūras attīstības projekta īstenošanai - ostas aktivitāšu pārcelšanai no Rīgas pilsētas centra uz Krievu salas ziemeļu daļu, teikts banku un brīvostas pārvaldes kopīgā paziņojumā medijiem.

«Šis Rīgas Brīvostas pārvaldei ir nozīmīgs projekts, kas paredz vērienīgas izmaiņas pilsētas infrastruktūrā. Tā galvenais mērķis ir atbrīvot pilsētas vēsturisko centru no kravu pārkraušanas operācijām un to radītās negatīvās ietekmes uz vidi, vienlaicīgi saglabājot ostas konkurētspēju un sekmējot uzņēmējdarbībai pievilcīgas vides radīšanu. Apliecinājums projekta nozīmīgumam ir gan Eiropas Savienības piešķirtie līdzekļi, gan arī finansiālais atbalsts, ko uz publisko iepirkumu pamata esam guvuši no finanšu sektora līderiem Latvijā,» paziņojumā raksta Rīgas Brīvostas pārvaldes attīstības dienesta vadītājs Viesturs Silenieks.

«Nordea» banka, pieņemot lēmumu par šīs sadarbības sākšanu, izvērtējusi uzņēmuma nozīmi un ieguldījumu turpmākajā tautsaimniecības attīstībā. «Transports un loģistika veido nozīmīgu daļu Latvijas ekonomikā un spēlē būtisku lomu tās attīstībā,» atzīmē «Nordea» bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

Savukārt «Pohjola Bank plc» Latvijas filiāles vadītājs Elmārs Prikšāns norāda, ka Baltijas valstīm atvēlēta svarīga loma «Pohjola» grupas stratēģijā. Banka Latvijā redz augošu tirgu, jo īpaši transporta un loģistikas, lauksaimniecības, ražošanas un enerģētikas nozarēs.

Kā ziņots, lēmumu par ostas pārcelšanu no pilsētas centra uz Krievu salu Rīgas domes deputāti pieņēma 2009.gada vasarā.

Eiropas Komisija 2012.gada aprīlī apstiprināja Kohēzijas fonda projektu, kas paredz infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no Rīgas centra. Kopējās projekta izmaksas ir 104 miljoni latu, no tām Kohēzijas fonda finansējums ir 54 miljoni latu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu