Kā pēc kaķa izturēšanās var prognozēt laika apstākļus (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gangster Car Driver, CC BY-SA 2.0

Izdevniecība «Nordik» izdevusi grāmatu «Kaķi un tu». Grāmatu sastādījusi  Valda Bernāte.

Kaķis ir spējīgs sazināties ar pasaules garīgajiem pamatelementiem, kas mūsu senču izpratnē bija gari.

Lūk, daži interesanto novērojumi par laika apstākļu paredzēšanas iespēju, vērojot kaķus:

• Kad kaķis sēž ar purnu pret ziemeļaustrumiem, bet vienīgā ķermeņa daļa, kas kustas, ir aste, viņš faktiski ir kā sargkareivis, kas ziņo par vētras tuvošanos. Taču, ja viņš pavērsies pret dienvidrietumiem, tā ir laba laika zīme.

• Kaķis, kas pēkšņi sāk auļot pa māju, lēkdams pa visām mēbelēm, un it kā rotaļādamies traucas cauri istabām, brīdina par tuvojošos laika maiņu, kas būs diezgan dramatiska.

• Ja negaisa laikā jūsu kaķis apsēžas istabas vidū - vietā, kur jūs to noteikti pamanīsiet, turklāt sēž pilnīgi mierīgi, itin kā nenotiktu nekas interesants, kaķis jūt, ka vētra jau grasās rimties un drīz beigsies.

• Ja kaķis apveļas uz muguras, acīm rotaļīgi dzirkstījot, un koķeti sit ar asti pa zemi, viņš liek jums nojaust, ka tuvojas ūdens pirmelements. Tātad gaidāms maigs lietutiņš.

• Folklora apgalvo, ka tāds kaķis, kurš jaukā laikā visu dienu noguļ, gaida zvaigžņotu nakti, iepējams, arī elfu un feju dejas, tāpēc gatavojieties, ka jūsu mīlulis lēkās pa māju visu nakti bez apstājas.

• Ja rudenī kaķis apsēžas ar muguru pret uguni un ir ļoti rāms, varbūt mazliet raustās tikai astes galiņš, jau nākamajā rītā iestāsies stiprs sals.

• Ja kaķis skraida un lēkā, it kā spēlēdamies ar neredzamu ienaidnieku, tā ir droša zīme, ka visapkārt trako pirmatnējo elementu gari. Drīz gaidāma vētra.

• Vismīļākais teiciens ir vecumvecais un vienmēr sevi apliecinājušais: «Kaķim pakausis pret zemi, būs lietus.» Kad vien redzat, ka kaķi guļ ar zodu uz augšu, divdesmit četru stundu laikā pēc tam noteikti līst, bet ziemā - snieg. Interesanti, varbūt kaķi jūt gaisa spiediena maiņas?

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu