Pārdod: «Lamborghini Aventador» no tīra zelta un dārgakmeņiem – $7,3 miljoni (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Vācijas juvelieris un mehāniķis Roberts Vilhelms Gulpens (Robert Wilhelm Gulpen) no 500 kilogramu smaga zelta kluča ir izgatavojis «Lamborghini Aventador LP 700-4» 1:8 mēroga modeli, kuru būs iespējams iegādāties par 7,3 miljoniem ASV dolāru.

Pasaulē dārgākā «spēļu automašīnīte» patlaban ir izstādīta Dubaijas Emirātā un septembra beigās tiks nogādāta Abū Dabī. Savukārt novembrī tas tiks aizgādāts atpakaļ uz Dubaiju.

No sākotnējiem 500 kilogramiem zelta auto modelī ir palikuši 25 kilogrami. Modeļa lampas un citas sīkākas detaļas ir aizstātas spožiem dārgakmeņiem. Priekšējās lampās vien ir izmantoti 1 400 briljantu. Ārvalstu ziņu portāls «Arabianbusiness» vēsta, ka modelī izmantotais materiāls vien ir 2,6 ASV miljonu dolāru vērts.

Miniatūras «Aventador» līdzi nāk četri Ginesa pasaules rekordi - pasaulē dārgākais auto modelis, kurš ieslēgts pasaulē drošākajā ložu necaurlaidīgā stikla kastē; auto modelis, kurš tapis no 500 kilogramu smaga zelta kluča; pasaulē dārgākais logo, kurā izmantoti dārgakmeņi un cēlmetāls.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu