Pieaug gan brīvo, gan aizņemto darbavietu skaits (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: smif, CC BY-NC-ND 2.0

Brīvo darbavietu skaits šā gada pirmā pusgada beigās, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, ir audzis par 700 darbavietām jeb 21,4%, sasniedzot 3,9 tūkstošus, no tiem 2,4 tūkstoši sabiedriskajā sektorā un 1,6 tūkstoši privātajā sektorā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Brīvo darbavietu īpatsvars kopējā darbavietu skaitā ir palielinājies no 0,4% pērnā gada jūnija beigās līdz 0,5% šā gada jūnija beigās. Sabiedriskajā sektorā tas pieaudzis no 0,6% līdz 0,8%, bet privātajā sektorā ir palicis nemainīgs – 0,3%.

Vienlaikus CSP dati liecina, ka aizņemto darbavietu skaits valstī pirmā pusgada beigās bija 864,1 tūkstotis un, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, tas ir palielinājies par 23,9 tūkstošiem jeb 2,8%.

Jūnija beigās privātajā sektorā bija par 19,4 tūkstošiem jeb par 3,5% vairāk aizņemto darbavietu nekā pirms gada, sasniedzot 575,4 tūkstošus, bet sabiedriskajā sektorā aizņemto darbavietu skaits palielinājās par 4,5 tūkstošiem jeb 1,6%, palielinoties līdz 288,7 tūkstošiem.

Aizņemto darbavietu skaits visstraujāk palielinājās būvniecības nozarē – par 6,9% (pieaugums par 3,9 tūkstoši), informācijas un komunikācijas pakalpojumu nozarē – par 6,7% (1,5 tūkstošiem), mākslas, izklaides un atpūtas nozarē – par 6,7% (1,4 tūkstošiem).

Profesiju pamatgrupās aizņemto darbavietu skaits visstraujāk palielinājās kalpotāju pamatgrupā – par 10,8%, vecāko speciālistu pamatgrupā – par 10,2%, iekārtu un mašīnu operatoru pamatgrupā – par 9,5%.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu