Vācijā kinoprēmija piešķirta īsfilmai, kurā «Mercedes» automašīna nobrauc Hitleru (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Recuerdos de Pandora, CC BY-SA 2.0

Vācijā prestiža kino prēmija piešķirta kā «Mercedes» reklāmai veidotai īsfilmai, kurā automašīna nobrauc Ādolfu Hitleru, vēsta «The Local».

Vācijas «Pirmo soļu balva» tiek piešķirtas kinoskolu absolventiem, un šā gada 10 000 eiro (7028 latu) galvenā prēmija negaidīti iedalīta Ludvigsbergas kinoakadēmijas absolventam Tobiasam Hāzem par pretrunīgi vērtēto īsfilmu.

Filma veidota kā «Mercedes» automašīnas reklāma. Darbība norisinās kādā mazā Austrijas ciematā, kur «Mercedes» markas automašīna nogalina Hitleru, kas tobrīd vēl ir mazs puika.

Filmas beigās parādās uzraksts «Atpazīst briesmas, vēl pirms tās ir notikušas».

Automašīnu «Mercedes» ražotājs publiski distancējies no īsfilmas, norādot, ka kompānijai ar filmas veidotājiem nav nekā kopīga.

«Mercedes» nacisma pieminēšana ir jūtīgs jautājumus, jo savulaik autoražotājs nacistu līderiem, tostarp Hitleram, piegādāja automašīnas, kā arī būvēja dzinējus nacistiskās Vācijas lidmašīnām, tankiem un zemūdenēm.

šeit

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu