Vērtē gada balvai arhitektūrā pieteiktās būves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti izbraukuma sēdē iepazinās ar pieciem  no divpadsmit ekspertu izvirzītajiem objektiem arhitektūras sasniegumu skatei «2013. gada balva Rīgas arhitektūrā», portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis: «Septembris Rīgas arhitektūras balvai ir konsultāciju mēnesis, kad eksperti savu darbu jau ir padarījuši, un ir laiks sabiedrībai iesaistīties un vērtēt padarīto.»

Kā pirmo Pilsētas attīstības komitejas deputāti apmeklēja dzīvnieku patversmi «Labās mājas» Juglas ielā 18F, kas veidota, īpaši domājot par dzīvnieku iespēju izkustēties āra voljēros, turklāt būvniecībā izmantoti iespējami lētāki materiāli, jo patversme celta par ziedojumiem. Tāpat deputāti apskatīja vienīgo energoefektīvo biroju ēku Rīgā, Dzelzavas ielā 120Z, kuru apsilda ar zemes siltumsūkni, moderno dzīvojamo namu «Futuris» Antonijas ielā 16a, divus atjaunotos Rīgas 1. slimnīcas korpusus, kā arī pārbūvēto Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra studiju bāzes ēku «Zirgu pasts» Dzirnavu ielā 46.

Šobrīd nominētie objekti nodoti sabiedrības vērtējumam, savukārt atzinību un galvenās balvas pasniegšana notiks 7. oktobrī, kas visā pasaulē tiek atzīmēta kā Pasaules arhitektūras diena.

Lai izceltu un popularizētu sasniegumus Rīgas arhitektūrā, sekmējot kvalitatīvas pilsētvides attīstību, un apzinātu arhitektu veikumu, kopš 2006. gada Rīgas pilsētas arhitekta birojs sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem organizē jaunāko objektu skati. Šā gada skatei varēja tikt izvirzītas 2012. gadā ekspluatācijā nodotās būves, īpaši atzīmējot jauno objektu nozīmi pilsēttelpas kvalitātes nodrošināšanā. Sākotnēji tika pieteikts 71 objekts četrās objektu grupās: dzīvojamās vides ilgtspēja (daudzdzīvokļu ēkas); kompleksi risinājumi (funkcionāli, teritoriāli); pilsēttelpas attīstība (ēkas, fasādes, torņi, skvēri, mazās formas); sabiedriski objekti (ēkas, tilti, ielas, parki, dārzi). Pēc vairākām vērtēšanas kārtām žūrijas eksperti balvai izvirzījuši 12 būves.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu