«Dienā bez auto» Rīgā iesaiņos automašīnas un rīkos velo-brokastis (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: colinaut, CC BY-NC-SA 2.0

Eiropas mobilitātes nedēļas noslēgumā, kad visā Eiropā tiek rīkota «Diena bez auto», Rīgā simboliski tiks iesaiņotas automašīnas, aģentūru LETA informēja akcijas organizatori.

Šajā dienā Eiropas Savienības iniciatīvas «Pārvietojies gudri» aktīvisti sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu piešķirs automašīnām brīvdienu, kā arī aicinās rīdziniekus uz «Velo brokastīm». Pasākums notiks svētdien, 22.septembrī, plkst.12 pie Kaņepes Kultūras centra Skolas ielā 15.

Kaņepes Kultūras centrā notiks arī citas interesantas aktivitātes. Piemēram, tiks atklāta «Open bike» pašapkalpošanās velodarbnīca, kur ikviens riteņbraucējs varēs savest kārtībā savu velosipēdu. Tāpat riteņbraucēji aicināti ziedot dažādas liekas velodetaļas un aksesuārus velokrāmu ziedošanas punktā. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs izmēģināt elektrovelosipēdus un dīvainos «freakbike», kā arī piedalīties kravas pārvadāšanas izveicības konkursā.

Eiropas mobilitātes nedēļa Rīgā notiek jau divpadsmito gadu. Tās gaitā pilsētā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un pievērstu uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā un alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem. Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, privātiem uzņēmējiem un veloaktīvistiem.

Eiropas Komisijas iniciatīva «Pārvietojies gudri» (Do the right mix) paredz elastīgu dažādu transporta līdzekļu un pārvietošanās veidu kombinēšanu. Tas vienlaikus risina vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas - tiek samazināti satiksmes sastrēgumi, mazināts atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjoms un uzlabots eiropiešu veselības stāvoklis.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu