Bahs un mūsdienu mūzika Ērģeļmūzikas festivālā Liepājā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar ērģelnieka Roberta Hansona un  pūšaminstrumentu kvintata «5-atā» koncertu «Mūzika taurēm un ērģeļu stabulēm B.A.C.H.» turpināsies 12. Liepājas Ērģeļmūzikas festivāla pirmā diena 21. spetembrī plkst. 18.00 Liepājas Sv. Pāvila baznīcā. Savukārt svētdienas vakarā plkst. 18.00 Sv. Trīsvienības katedrāles slaveno instrumentu atskaņos ērģelnieks Aigars Reinis talkā aicinot sitaminstrumentu lielisko pārvaldītāju Elīnu Endzeli un Lielās mūzikas balvas laureāti Ievu Ezerieti, kuras unikālā soprāna balss labi pazīstama gan Latvijā, gan aiz tās robežām. 

Sestdienas vakara koncerta nosaukumā ietverta BACH burtu kombinācija, ar kuru pasaulē atpazīst vienu no populārākajiem komponistiem mūzikas vēsturē – Johanu Sebastianu Bahu. Viņa darbi atrodami teju katra ērģeļmūzikas koncerta programmā. Daudzi citi komponisti izmantojuši šo burtu salikumu kā muzikālu kriptogrammu – nošu sēriju vācu notācijas sistēmā. Ne reizi vien šī nošu sērija kā veltījums J.S.Baham ir iekļauta arī skaņdarbu nosaukumos. Muzikāla saruna par un ap BACH tēmu – tāda ir šī koncerta jēga. Savukārt instrumentu sastāvs – taures un ērģeļu stabules – ir iespēja godināt izcilo komponistu nepierasti skanīgi, krāsaini un ar spēcīgu muzikālo jaudu. Pateicoties ēŗgēlnieka R. Hansona portatīvo ērģeļu mobilitātei, šo koncertu iespējams spēlēt arī telpās bez stacionārajām ērģelēm.

  • Biļešu cenas uz koncertiem ir Ls 3, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 2. Bērniem līdz 7 gadu vecumam - par brīvu. Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Festivāls notiek ar Liepājas Kultūras pārvaldes, Valsts Kultūrkapitāla fonda, un VSIA Latvijas koncerti atbalstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu