Sabiedrībā zināmi cilvēki iesaistās labdarības projektā «Draugs draugam» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā zināmi cilvēki, iesaistoties labdarības projektā «Draugs draugam», aicina uzņemties rūpes par pamestiem dzīvniekiem. Šobrīd Rīgas patversmē «Ulubele» mitinās vairāk kā 200 pamesti dzīvnieki, kuri ilgojas pēc sava saimnieka. Tuvojoties ziemas sezonai, dzīvniekiem nepieciešami labāki sadzīves apstākļi, ko ierobežoto iespēju dēļ patversme nevar pilnībā nodrošināt. Tādēļ, lai pievērstu sabiedrības uzmanību pamestiem dzīvniekiem, kuriem nepieciešamas īstas mājas, 13 Latvijā cienīti un atpazīstami cilvēki ir kļuvuši par patroniem pašu izvēlētiem patversmes dzīvnieciņiem. 

Projekta «Draugs draugam» patroni:

  • Agnese Kleina – modes blogere
  • Agnese Vārpiņa – TV personība
  • Aleksandrs Samoilovs – volejbolists
  • Aigars Apinis – paralimpiskais čempions
  • Artūrs Irbe - hokejists
  • Dagmāra Legante – modele, TV personība
  • Dons – mūziķis
  • Gundega Bičevska – žurnāla Shape galvenā redaktore
  • Jekaterina Zilpauša – projekta iniciatore, «Galleria Riga» mārketinga vadītāja
  • Kaspars Znotiņš – Jaunais Rīgas Teātris aktieris
  • Kārlis Kazāks – mūziķis
  • Marija Romija Zeltiņa – Marijas kūkas īpašniece
  • Māra Upmane Holšteina - dziedātāja

Patversmes «Ulubele» vadītāja Ilze Džonsone: «Šobrīd Ulubelē atklājam rudens talku sezonu. Bez ierastās suņu staidzināšanas un kaķu samīļošanas piedāvājam paveikt kādu no nelielajiem, bet ļoti svarīgajiem darbiņiem, kam ikdienas rūpēs par dzīvniekiem darbiniekiem grūtāk atlicināt laiku. Jāsiltina 12 suņu būdas, jāsaliek salmi guļvietām, jāskalda un jāsanes malka, jāslauka, jāpļauj, jāgrābj utt. Patversmei vienmēr nepieciešamas segas, palagi, dvieļi, kas var būt arī lietoti. Pašlaik aktuālākais ir sausa malka patversmes rijīgajam apkures katlam, jo kaķiem nekad nevar būt par siltu un suņiem ar plānākiem kažociņiem tāpat. Tomēr dzīvniekiem visvairāk ir vajadzīgs savs CILVĒKS, jo patversme ir tik vien kā pagaidu pieturvieta, lai VIŅU SAGAIDĪTU.»

Dziedātāja Māra Upmane Holšteine: «Bieži cilvēki šaubās, vai ņemt sev mājās zvēriņu, bet pēc lēmuma pieņemšanas vairs nespēj pat atcerēties kādēļ baidījās, jo katrs dzīvnieciņš ienāk ģimenē ar lielu mīlestību un savu īpašo auru. Mūsu kaķītis ir vienkāršs «lauku parastais», bet cik gaišāku viņa ir padarījusi mūsu māju!

Arī «Ulubelē» redzu visdažādākos zvēriņus - jaunus, šķirnes, mierīgus, uzticamus jau sirmākus draugus.

Ir aplams priekšstats, ka par zvēriņu jāatdod milzu nauda, kad tik daudzi veselīgi mīluļi gaida savu nākamo ģimeni patversmē. Un man prieks piedalīties šajā akcijā un palīdzēt atgādināt šo iespēju!»

Labdarības projekta «Draugs draugam» ietvaros tirdzniecības centrā «Galleria Riga». Dzirnavu ielā 67 tiks atklāta fotogrāfa Nila Viļņa izstāde, kurā būs apskatāmi patversmes dzīvnieciņu fotoattēli kopā ar projekta patroniem.

Fotoizstāde oktobrī būs apskatāma tirdzniecības centra «Galleria Riga» ceturtajā stāvā.

Priecāsimies, ja, nākot uz izstādi, apmeklētāji līdzi paķers pašam vairs nevajadzīgu lietotu vai jaunu segu, kas ziemas mēnešos ļoti noderēs kādam no patversmes iedzīvotājiem!

Patversme «Ulubele» atrodas Rīgas rajonā, Stopiņu novadā Līčos. Vairāk: «ulubele.org».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu