Liepājas teātris Rīgā rādīs četrus iestudējumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

Oktobrī un novembrī Liepājas teātris viesosies galvaspilsētā, lai priecētu rīdziniekus un pilsētas viesus ar četriem iestudējumiem.

28.oktobrī skatītājiem nāksies izvēlēties - noskatīties Dž.Dž.Džilindžera veidoto komēdiju «Šikās kāzas» Dailes teātrī vai šī paša režisora iestudētās kaislības senlaiku garā «Ragana» M.Čehova Rīgas Krievu teātrī.

«Šikās kāzas» stāsta par jaunu cilvēku izvēli, šaubām un apjukumu kāzu priekšvakarā, kad neplānota rīcība savērpj kaislību virpuli un liek pārvērtēt attiecības, savukārt izrādes «Ragana» centrā izvirzīta sieviete, viņas apzinātās un neapzinātās vēlmes. Spilgti tiek atklāts, kas notiek ar cilvēku, kad viņš nokļuvis kaislību varā. Izrādes veidotāji akcentējuši - noteiktos apstākļos jebkurā sievietē var pamosties ragana. Sievietes kaislības spilgti izspēlēs Inese Kučinska, kura par šo lomu saņēmusi «Spēlmaņu nakts» balvu kā labākā aktrise.

29.oktobrī M.Čehova Rīgas Krievu teātrī tiks piedāvāta izrāde no Liepājas teātra Zelta fonda - Germana Grekova drāma «Hanana» Dž.Dž.Džilindžera režijā.

«Hanana» - tas ir stāsts par kādu ģimeni un tās locekļu savstarpējām attiecībām viena gada garumā. Lugas centrā ir stipra sieviete Ausma, kura vadās pēc sirds likumiem, kas dzīvē diemžēl mēdz nonākt pretrunā ar morāli un reliģiju. Lai gan lugas darbība norisinās laukos un atklāj šodienas skarbo situāciju, režisors darbā saskatījis arī optimistiskas notis - Ausma jebkurā situācijā cenšas rast spēku, lai dzīvotu tālāk.

«Izcils teātra darbs, kas valdzina ar saliedēto aktieru ansambli, kurš perfekti īsteno traģikomisku spēles stilu, ar bezbailīgu iedziļināšanos dzīves šausmās, ar spēju just līdzi visneaizsargātākajam,» ar šādiem vārdiem iestudējumu novērtējusi teātra kritiķe Silvija Radzobe.

Savukārt īsi pirms «Spēlmaņu nakts» nominēto izrāžu skates ietvaros - 22. un 23.novembrī - Zirgu pastā (Dzirnavu ielā 46) būs iespējams noskatīties plašu rezonansi ieguvušo izrādi «Stavangera» (Pulp People). Iestudējums nominēts ne tikai kā «Gada izrāde», bet Konstantīns Bogomolovs saņēmis arī nomināciju «Gada režisors».

«Stavangera ir laba. Izcila. Stilistiski tīrs, perfekti nostrādāts, ciniski tiešs, ar melno humoru apkrāsots un ļoti sāpīgs mūsu, 21.gadsimta sabiedrības portretējums,» par iestudējumu teikusi teātra kritiķe Līvija Dūmiņa.

Biļetes uz izrādēm «Ragana» un «Hanana» iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv, bet «Šikās kāzas» un «Stavangera» (Pulp People) Biļešu paradīzes kasē vai www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu