Katrīnai Denēvai un Pedro Almodovaram piešķirs Eiropas Kinoakadēmijas balvas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Franču ekrāna dīvai Katrīnai Denēvai un spāņu «Oskara» laureātam Pedro Almodovaram decembrī Eiropas Kinoakadēmijas balvu ceremonijā tiks piešķirti goda apbalvojumi, otrdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

69 gadus vecā Denēva, kura spēlējusi vairāk nekā 100 filmās, saņems balvu par mūža ieguldījumu, savā mājaslapā paziņoja Eiropas Kinoakadēmija.

«Katrīna Denēva sniegusi mums neaizmirstamus mirkļus gan kā noslēpumaina skaistule, gan buržuāziska mājsaimniece, gan arī biseksuāls vampīrs,» raksta Kinoakadēmija.

Pirmo «Cēzara» balvu, Francijas prestižāko kinoindustrijas apbalvojumu, Denēva ieguva 1980.gadā. Savukārt 1992.gadā viņa tika nominēta «Oskaram» par lomu filmā «Indochine».

63 gadus vecais Almodovars saņems apgalvojumu par sasniegumiem pasaules kino, sacīja Eiropas Kinoakadēmija.

Režisora pirmais starptautiskais izrāviens bija 1988.gadā ar filmu «Women on the Verge of a Nervous Breakdown». Populāra kļuva arī divus gadus vēlāk izdotā melnā komēdija «Tie Me Up! Tie Me Down» ar aktieri Antonio Banderasu galvenajā lomā.

2002.gadā viņš ieguva prestižo «Oskara» balvu par scenāriju filmai «Talk to Her» («Runā ar viņu»), kurā divi vīrieši rūpējas par komā ieslīgušām sievietēm.

«Pedro Almodovars saņēmis teju katru iespējamo balvu, un viņa filmas ir nozīmīgas ne tikai mūsu priekšstatam par Spāniju, bet arī visu Eiropas kino,» norādīja Kinoakadēmija.

Balvas tiks pasniegtas svinīgā ceremonijā Berlīnē 7.decembrī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu