«National Geographic» 125 gadu jubilejas kolekcijas izdevums latviešu valodā! (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«National Geographic» 125 gadu jubilejas kolekcijas izdevums, kurš reizē ir arī oktobra numurs un latviešu valodas versijas viena gada dzimšanas dienas simbols, ir īpašs un piedāvā daudz krāšņu un vēsturisku fotoattēlu. Šis žurnāla numurs ar fotogrāfiju palīdzību aicina «liecināt», «pierādīt», «iesaistīties», «atklāt», «svinēt» un «aizsargāt»!

Pirmais pasaulē atzītā žurnāla numurs iznāca 1888. gadā un bija 98 lappuses biezs vienkāršs, melnbalts «pasaules vēstnesis». Vienmuļo fonu iekrāsoja tikai dažas ģeogrāfiskās kartes. Savu šī brīža raksturīgāko iezīmi – krāšņas fotogrāfijas – izdevums ieguva 16 gadus vēlāk un līdz pat šai dienai vairāk kā atzīstami realizē.

Tieši tādēļ jubilejas numurs sastāv no sešiem «National Geographic» fotoattēlu misijas stūrakmeņiem – «liecināt», «pierādīt», «iesaistīties», «atklāt», «svinēt» un «aizsargāt». Sadaļa «liecināt» mums ļaus izprast mūsu elektroniskajās ierīcēs izmantoto minerālu «cenu» vardarbības finansēšanā. «Pierādīsim» arī ledāju izzušanu klimata pārmaiņu iespaidā. Melns vairs nav balts un balts vairs nav melns – par rasu iedalījumu, kura nozīme mazinās arvien vairāk, pavēstīs «iesaisties» daļa. Savukārt dzīvi slēgtā sabiedrībā «atklās» Ziemeļkorejas patiesība, kas reti kad ir vienkārša. Uz jautājumu, vai svinības var tikai «svinēt», atbildi radīs kāds fotogrāfs, kurš zemi zem kājām izmanto par audeklu saviem mākslas darbiem, bet žurnāla noslēgumā tiks risināta dilemma starp populāriem un «aizsargājamiem» dzīvniekiem un to vietu zoodārzā.

«National Geographic» – 125 gadu vēsture. «National Geographic» latviešu valodā – 1. gada jubileja!

Atver logu – ielaid pasauli!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu