Uzņēmēji par nodokļu izmaiņām: Tik traki nav bijis nekad (211)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Uzņēmēji pauž sašutumu par to, kā šogad tapušas nodokļu politikas izmaiņas – tik traki kā šogad nav bijis nekad, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Līdz ar nākamā gada budžeta pieņemšanu gaidāma ne vien dažu nodokļu samazināšana, bet arī vairāku nodokļu palielināšana. Turklāt tas viss notiek tik strauji, ka plānot uzņēmumu darbību kļūstot gandrīz neiespējami, vēsta raidījums.

Nākamgad plānotās nodokļu izmaiņas nesaskan ar tiem solījumiem, ko politiķi deva vēl pirms gada. Strīdi sākās jau ar to, kurus nodokļus mazināt. Ja pērn ministru un sociālo partneru paraksti tika likti uz dokumenta, kas paredzēja mazināt ienākumu nodokli, šī gada augustā tas izrādījās sociālais nodoklis. Taču pēkšņie lēmumi par to, kurus nodokļus palielināt, izraisīja vēl lielāku neizpratni. Uzņēmējus īpaši skar nodoms palielināt subsidētās enerģijas nodokli, kā arī vides nodokli, ko rosina Vides un reģionālās attīstības ministrija.

«Šis gads izceļas ar izcilu neprognozējamību. Jo pašreiz pēdējā laikā tiek pieņemti pilnīgi ar sabiedrību nekomunicēti lēmumi, kur tiek mainītas gan likmes - uz augšu uz leju, gan dažādi lielumi un citi rādītāji, kas iespaido nodokļu maksāšanu,» stāsta «KPMG Baltic» vecākā menedžere, nodokļu speciāliste Gunta Kauliņa.

Speciāliste norāda - uzņēmēji plāno savu darbību ilgtermiņā, tādēļ izdevumi, par kuriem uzzina tikai dažus mēnešus iepriekš var nopietni iedragāt vēlmi un iespējas šeit uzturēt uzņēmumus.

Finanšu ministrija, kas atbild par nodokļu politiku, viena gan atbildību par situāciju uzņemties negrib.

Komentāri (211)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu