Jau otrdien Rīgā uzstāsies «Editors» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

1.oktobrī no Helsinkiem Rīgā ieradīsies grupa «Editors», lai sava jaunākā albuma «The Weight Of Your Love» tūres ietvaros «Palladium» zālē sniegtu savu pirmo solokoncertu Latvijā. Mūziķus pavada ne tikai ierastā profesionālu tehniķu komanda, bet viņi ved līdzi arī savu gaismas un skaņu aparatūru, tādējādi garantējot vienādi kvalitatīvu uzstāšanos jebkurā koncerta vietā.

Papildus kļuvis zināms, ka grupas menedžments apstiprināja beļģu indipopa apvienību «Balthazar» par koncerta iesildītājiem.

  • Koncerta apmeklētājiem «Palladium» durvis tiks vērtas pulksten 19.00. «Balthazar» sāks uzstāšanos plkst. 20.00. Bet 21.00 uz skatuves kāps «Editors».

Viņu programmā līdzās jaunākā albuma sacerējumiem - A Ton Of Love, Sugar, Honesty - būs ietverti nu jau par klasiskiem kļuvušie: Bullets, Munich, Blood, Smokers Outside the Hospital Doors, Papillon, An End Has a Start u.c.

Grupa «Editors» dibināta 2003.gadā un līdz šim izdevusi 4 albumus, no kuriem divi sasnieguši britu topa virsotni. Šī mūziķi tiek uzskatīti par vieni no nozīmīgākajiem mūsdienu britu alternatīvā roka/post panka/indimūzikas pārstāvjiem.Par grupas ietekmēm ir daudz spekulāciju, taču visbiežāk tiek uzskaitītas tādas grupas kā «Joy Division», «Interpol», «The Chamelot» un «U2».

Jaunāko albumu grupas līderis Toms Smits nodēvējis par visvienkāršāko: «Esmu jau vairākkārt minējis, cik ļoti man patīk tādas grupas kā «REM» un «Arcade Fire». Tas ir tas virziens, kurā raudzījāmies, kad tapa kompozīcijas jaunākajam albumam. Tās vienkārši nav tik sarežģītas, kā viss, ko radījām iepriekš. Jā, tas bija eksperiments, taču jebkuru jauno dziesmu var nospēlēt ar akustisko ģitāru. Es tiešām vairs nezinu, kas mūsdienās ir hits, bet šīs dziesmas izklausās tuvas un klasiskas».

Savukārt beļģu indipopa grupa (ar roka, elektro un hiphopa elementiem) Balthazar dibināta 2004.gadā, taču debijas albumu Applause izdeva tikai 2010.gadā. Līdz tam viņi krāja pieredzi un slīpēja meistarību ar uzstāšanām daudzviet Eiropā, Skandināvijā, kā arī koncerttūri Dienvidāfrikā.

Šogad iznākušo albumu «Rats» paši grupas dalībnieki raksturo kā »samērā romantisku ierakstu». «Tev tikai jāatrod laiks, lai noskaņotos pareizajam garastāvoklim. Un tad albums atspoguļos gan Tavus ikdienas priekus, gan sāpes un vilšanos.

Savas karjeras sākumā mēs vēlējamies radīt tikai forši skanošus gabalus. Strādājot pie šī albuma, mēs apzināti tiecāmies izcelt emocijas.»

«Katru vakaru mēs spēlēsim tā, it kā tā būtu mūsu vienīgā uzstāšanās. Atnāciet un pārliecinieties paši,» aicina grupas dalībnieki.

  • Pēdējās biļetes vēl pieejamas «Biļešu serviss» kasēs un «bilesuserviss.lv».
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu