Jasikēvičs pievienojies Kauņas «Žalgiris» komandai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais lietuviešu basketbolists Šarūns Jasikēvičs pievienojies Lietuvas čempionvienībai Kauņas «Žalgiris», kurā par vietu sastāvā pašlaik cīnās latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars.

Pašlaik 37 gadus vecais saspēles vadītājs ar «Žalgiris» komandu noslēdzis līgumu uz vienu sezonu.

Pēc līguma parakstīšanas Jasikēvičs izteicies, ka spēlēšana Kauņas klubā allaž ir bijis viņa sapnis. Domājams, ka šie vārdi radīs sašutumu Viļņas «Lietuvos Rytas» līdzjutēju vidū, jo iepriekš saspēles vadītājs šīs komandas rindās spēlēja no 1998. līdz 1999. gadam, kā arī 2010. gadā.

Pagājušo sezonu Jasikēvičs pavadīja Spānijas komandā «FC Barcelona Regal», bet 2011./2012. gada sezonā pārstāvēja Turcijas komandu Stambulas «Fenerbahce Ulker» un Atēnu «Panathinaikos» no Grieķijas.

Karjeras laikā saspēles vadītājs četras reizes uzvarējis ULEB Eirolīgas turnīrā. Tāpat 2003. gadā Jasikēvičs palīdzēja Lietuvai uzvarēt Eiropas čempionātā, kā arī 2007. gadā izcīnīt bronzas godalgas, bet 2000. gadā viņš kopā ar Lietuvas valstsvienību tika pie olimpiskās bronzas.

Indiānas «Pacers» un Goldensteitas «Warriors» komandu rindās Jasikēvičs laikā no 2005. līdz 2007. gadam aizvadīja 148 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Līdzās Jasikēvičam un 20 gadus vecajam Vecvagaram «Žalgiris» komandas ierindā pašlaik ir vēl divi saspēles vadītāji - 28 gadus vecais amerikānis Džastins Dentmons un 21 gadu vecais Vītenis Čizausks.

Nākamajā sezonā «Žalgiris» bez starta vietējos turnīros spēlēs arī ULEB Eirolīgā, bet VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās klubs nespēlēs.

Pērn Kauņas klubs par valsts čempionu kļuva 15. reizi kopš 1993./1994. gada sezonas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu