Izstrādās rekonstrukcijas projektu kanālmalai iepretī Rīgas autoostai (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Pēc Rīgas pašvaldības AS «Rīgas centrāltirgus» pasūtījuma šogad plānots uzsākt rekonstrukcijas projekta izstrādi kanālmalai Centrāltirgus teritorijā - no Maskavas ielas līdz Prāgas ielai un no Prāgas ielas uz Gogoļa ielas pusi.

Projekta mērķis ir rast tehnoloģiskus risinājumus inženierbūves telpiskās noturības nodrošināšanai, saglabājot būves kultūras mantojuma vai vēsturisko vērtību, jo objekts atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskā centra teritorijā. Paredzēts renovēt Maskavas ielas atbalsta sienu un kanālmalas norobežojošo sienu posmā no Maskavas līdz Prāgas ielas un no Prāgas ielas uz Gogoļa ielas pusi. Jāparedz virsmas tīrīšana, plaisu aizpilde, izdrupumu aizdare, virsmas gruntēšana un vēsturiskā apmetuma atjaunošana.

Speciālistiem būs jāparedz arī kanālmalas nogāzes cietā seguma un zālāja atjaunošana un nogāzes pastiprināšana vietās, kur tas ir nepieciešams.

Transporta kustības zonā tiek plānots nomainīt asfalta segumu un veikt bruģa remontu. Tāpat paredzēts sakārtot lietusūdeņu novadīšanas sistēmu, atkritumu konteineru novietni, aizsedzot to garāmgājēju acīm, kā arī veikt kāpņu un noliktavas ieejas mezgla remontu un Centrāltirgus ielas atbalsta sienas remontu. Plānots veikt estētiski un arhitektoniski kvalitatīvu kanālmalas parapeta pacelšanu, lai ierobežotu redzamību uz saimniecisko zonu no publiskās ārtelpas.

Tāpat tiks domāts par plūdu seku mazināšanu, pievēršot īpašu uzmanību ieejas mezgliem noliktavu telpās. Projektētāju uzdevums būs apkopot plūdu rezultātus iepriekšējos gados un izvērtēt iespēju paaugstināt atbalsta sienu virs plūdu maksimālās atzīmes un ūdens uztvērējaku ar sūkņu sistēmu uzstādīšanu. Ja šāda tipa risinājumi izrādīsies efektīvi un ievērojami mazinās plūdu sekas, tie tiks iekļauti projektā.

Rekonstrukcijas projektā paredzēts iekļaut arī ieejas mezglus noliktavās, kam būtu nepieciešams nomainīt vārtus, ņemot vērā pavasara palus. Projekta uzdevums ir rast iespēju mazināt applūšanas sekas, maksimāli norobežojot ūdens iekļūšanu noliktavu telpās, uzstādīt uztvērējakas ar sūkņu sistēmu ūdens izvadīšanai no iekštelpām, kā arī paredzēt norobežojošo konstrukciju apdares hidrofobizāciju. Izstrādājot ieejas mezglu hermetizācijas risinājumus, jānodrošina konstrukciju žāvēšanas iespējas.

Kā liecina uzņēmuma mājaslapā publicētā informācija par iepirkuma rezultātiem, rekonstrukcijas projektu izstrādās personu apvienība «ARH Studija» par 25 750 latu jeb 36 640 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Plānotā līgumcena sākotnēji tika paredzēta līdz 10 000 latu bez PVN. Līguma darbības laiks būs viens gads.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu