Džeimss Bonds jaunākajā grāmatā saglabā savus «kaitīgos ieradumus» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thomas Hawk, CC BY-NC 2.0

Rakstnieks Viljams Boids sola, ka slepenais aģents Džeimss Bonds jaunākajā grāmatā «Solo» saglabā savus «kaitīgos ieradumus», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

«Viņš dzer, smēķē un dara visu, ko varētu sagaidīt no klasiska Bonda,» teica Boids, kurš uzņēmies populārās franšīzes jaunākās daļas sacerēšanu.

Romāna darbība norisināsies 1969.gadā, un spiegs tiks nosūtīts uz Āfrikas rietumiem, lai tur pārtrauktu pilsoņu karu.

Ceturtdien jaunā grāmata iznāca Lielbritānijā, bet 8.oktobrī tiks izlaista ASV.

Trešdienas rītā «Jensen» markas automašīnas septiņus grāmatas eksemplārus nogādā Hītrovas lidostā. Pēc tam tie tika nogādāti uz vairākām Bonda sērijā aprakstītām pilsētām, tostarp Amsterdamu, Edinburgu, Sidneju un Cīrihi.

Intervijā ar raidorganizāciju BBC Boids sacīja, ka neesot padarījis slaveno varoni par veselīga dzīvesveida piekritēju. «Viņam piemīt tie paši kaitīgie ieradumi, ko viņam piešķīra Ians Flemings,» norādīja autors. «Lasot Fleminga romānus, es skaitīju viņa izdzertās glāzes tā, kā to būtu darījusi alkoholiķa sieva.»

Pēc Fleminga nāves grāmatu sēriju turpināja oficiāli apstiprināti rakstnieki. Pirmais no tiem bija Kingslijs Eimiss, kurš 1968.gadā ar pseidonīmu Roberts Markems publicēja romānu «Colonel Sun».

Boids uzskata, ka Džeimsam Bondam vēl priekšā garš literārais mūžs. «Manuprāt, to var turpināt un turpināt tāpēc, ka viņam piemīt ļoti niansēta personība un daudzi tās aspekti vēl nav izzināti,» viņš dalījās pārdomās. «Šajā romānā es pirmoreiz rakstīju par viņa pieredzi Otrā pasaules kara laikā, tāpēc manā skatījumā beigas vēl tik drīz nepienāks.»

Šogad aprit 60 gadi kopš Fleminga pirmā Bonda sērijas romāna «Casino Royale». Kopumā viņš sarakstīja 14 grāmatas sērijā, kas pārdota vairāk nekā 100 miljonos eksemplāru.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu