Izsludināts argentīniešu etno džeza dīvas Sofia Rei papildkoncerts (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Baltijā argentīniešu etno džeza dziedātāja un komponiste Sofia Rei ar trio uzstāsies Spīķeru koncertzālē 18.oktobrī. Koncerts plkst. 19.00 ir izpārdots, pēc daudzajiem saņemtajiem zvaniem un vēstulēm izsludināts papildkoncerts plkst. 21.30!

Argentīniešu etno džeza dziedātāja un komponiste Sofija Rei ir iekarojusi Ņujorkas, Londonas, Spānijas u.c. džeza mīļotāju sirdis. Laiks pienācis arī Rīgai, lai iepazītos ar fantastiku dziedātāju un komponisti klātienē ar mums.

Sofia Rei jaunais albums «De Tierra y Oro» (No zemes un zelta) ir ieguvis 1.vietu world beat kategorijā kā labākais albums, gan kā labākā dziesma (La Gallera) prestižajā Independent Music Awards 2013. Tas ir starptautists neatkarīgs ekspertu vērtējums par gada labākajiem albumiem, izpildītājiem, dziesmām. Tiesniešu vidū ir tādi prominenti eksperti kā Peter Gabriel, Tom Waits, Suzanne Vega u.c.

Sofija raksturo savu jaunāko veikumu kā filozofisku pārdomu sēriju - dziesmas, kas atspoguļo plašu Dienvidamerikas folkloras sajaukumu ar modernā džeza skaņu un dziedātājas spēcīgo balsi priekšplānā. Sofija spāniski dziedot, vēsta mums dažādus stāstus – par gaiļu cīņām Kartagenā, nakts murgiem Buenos Airesā, mīlas vēstuli no Ņujorkas, spoku Andu kalnos...

Uz skatuves ar Sofiju uzstāsies Jorge Roeder (kontrabass) no Peru un Tupac Mantilla (perkusijas), kā arī viena no daudzpusīgākajām un pieprasītākajām dziedātājām uz Ņujorkas mūzikas skatuves» - Simon Calle, All About Jazz.

«Veids kā argentīniešu dziedātāja Sofia Rei vada savu grupu, kaisle un dzidrums, ar kādu viņa sakausējusi sarežģītos latīņmerikāņu ritmus ar džezu, izskaidro, kāpēc viņu mīl visas Ņujorkas auditorijas no Kārnegija zāles līdz neformāļu klubiņiem.»

  • Biļetes uz šo koncertu var iegādāties Biļešu servisa kasēs. Iepriekšpārdošanā līdz 30.septembrim lētāk.
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu