Lietuvas mediji: Butauts pirms spēles pret «Lietuvos Rytas» slēpj kārtis (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» galvenais treneris lietuvietis Ramūns Butauts pirms šovakar Viļņas «Siemens» arēnā paredzētā ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pirmā mača pret Viļņas «Lietuvos Rytas» nolēmis spēlēt paslēpes, raksta Lietuvas masu mediji.

Pēdējo pārbaudes maču Latvijas komanda spēlējusi aiz slēgtām durvīm un atsaukusi arī savu treniņu Viļņā, kas ļautu lietuviešiem noprast viņu taktiku. Lai gan «VEF Rīga» komandu trenē viņu tautietis un komandas sastāvu tikko papildinājis Lietuvas izlases aizsargs Toms Delininkaitis, informāciju nācies vākt pa kriksītim vien un pirmo maču Viļņas klubam nāksies spēlēt, mazliet taustoties, norāda «Delfi.lt». Tomēr Lietuvas vicečempioni cenšas nepiešķirt tam pārlieku lielu nozīmi.

«Viņi mazliet slēpj savas kārtis, tādēļ mums ir pagrūti ievākt daudz informācijas,» smaidot atzinis Viļņas kluba galvenais treneris Dirks Bauermans. «Bet mēs zinām viņu spēlētājus, esam redzējuši viņus turnīrā Kauņā, lai arī tas notika agrīnā sagatavošanās stadijā. Turklāt mums ir arī citi avoti.»

«Galu galā galvenais būs atkarīgs no mums pašiem. Šajā sezonas stadijā svarīgākais ir mūsu komandas spēle,» izteicies vācu basketbola speciālists. «Mums nepieciešama agresīva aizsardzība, ātrs uzbrukums, strauji jāvāc punkti. Ja to spēsim, varam pieveikt jebkuru komandu.»

««VEF Rīga» slapstās, cik esmu dzirdējis, viņus esot grūti atrast. Tomēr šo to esam redzējuši un zinām, kādi viņiem ir spēlētāji un ko katrs no viņiem prot. Tādēļ viņu spēles plānu aptuveni varam iztēloties,» piebalsojis «Lietuvos rytas» basketbolists Martīns Gecevičs, kas kluba kreklu uzvilcis pēc divu gadu pārtraukuma un atzīst, ka komandai šoreiz izdevies saliedēties jau dažu dienu laikā.

Lielākās bažas lietuviešu treneriem varētu radīt «VEF Rīga» aizsardzība - Denjels Brauns, Kristaps Janičenoks un Artūrs Strēlnieks, kā arī viņu pašu tautietis Delininkaitis. «Toms ir augstas klases spēlētājs. Viņi ar Braunu varētu būt «VEF Rīga» stiprā puse,» spriedis Gecevičs.

Lietuviešu žurnālisti apmulsinājuši vienu no Viļņas kluba jaunpienācējiem - Omāru Kuku, lūdzot novērtēt rītdienas pretiniekus. «VEF? Kāds VEF? Neko par tādu neesmu dzirdējis,» viņš paziņojis, acīmredzot neuztverdams Latvijas čempionvienības nosaukuma lietuviešu izrunu. Amerikānim, kas sešus gadus spēlējis Eirolīgā, patiesi nekad nav arī nācies sastapties ar «VEF Rīga», kas spēlējuši Eiropas kausa izcīņā. «Man ir ļoti svarīgi, kur spēlēt. Uzskatu, ka Eirolīga ir krietni augstāka līmeņa turnīrs nekā Eiropas kauss. Mēs gribam sacensties ar pašiem labākajiem un darīsim visu, lai tur iekļūtu,» viņš paziņojis.

Tieši Kuku Bauermans pirms sezonas sākuma minējis kā potenciālo komandas līderi. Pats viņš par sevi izteicies, ka esot «visai kluss puisis», bet, ja jau komandai vajadzīgs līderis, esot gatavs par tādu kļūt.

Pašam Viļņas klubam gatavošanās kvalifikācijas turnīram ritējusi itin gludi, jo Eiropas čempionātā no komandas piedalījies vienīgi Renalds Seibutis. Tiesa, sākumā vienība sezonai gatavojās bez Bauermana, bet viņa vadītajai Polijas izlasei čempionāts beidzās jau pēc pirmā posma.

Kā atzinis Bauermans, Eirolīgas atlases turnīrs pašā sezonas sākumā līdzinās loterijai, kurā vienkārša veiksme nosaka ne mazāk kā pretinieku vēl līdz galam neiesildītie spēki.

«Ceru, ka mums palīdzēs mūsu līdzjutēji. Tādam klubam kā «Lietuvos Rytas» un tādai pilsētai kā Viļņai jāiekļūst Eirolīgā,» uzskata Viļņas vienības galvenais treneris.

Otrajā kārtā «VEF Rīga» un «Lietuvos rytas» pāra uzvarētāji spēkosies ar Itālijas čempionāta pusfinālisti Varēzes «Cimberio» vai Vācijas līgas finālisti Oldenburgas «EWE Baskets».

Bet pēdējā kārtā jeb finālā 4. oktobrī šī četrinieka veiksmīgākā komanda izspēlēs vienīgo - 24. - ceļazīmi uz Eirolīgu mačā pret Krievijas komandu Maskavas apgabala «Himki», Beļģijas čempioni Ostendes «Telenet», Čehijas čempioniem «CEZ Nymburk» vai Turcijas čempionāta finālisti Bandirmas «Banvit».

Nekvalificējoties ULEB Eirolīgas turnīram, «VEF Rīga» Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu