«VEF Rīga» ārzemnieks Brauns: Man galvenais ir uzvarēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Latvijas čempionvienības basketbola «VEF Rīga» spēlētāji pirms atbildīgā starta ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā sagatavošanās posmā ir paveikuši visu iecerēto, tāpēc sacensībām jūtas gatavi, uzskata Rīgas kluba amerikāņu leģionārs Dī Brauns.

«VEF Rīga» ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien plkst.20.30 spēkojas ar mājinieci Viļņas «Lietuvos rytas» vienību no Lietuvas.

«Sajūtas pirms Eirolīgas kvalifikācijas turnīra sākuma ir pozitīvas. Uzskatu, ka aizvadījām labu pirmssezonas sagatavošanās posmu, tāpēc būsim gatavi. Lai gan pirmssezonas periodā visi kopā bijām tikai uz samērā īsu brīdi, lielākoties esam padarījuši to, ko vēlējāmies paveikt,» Brauna teikto citē klubs.

«Viļņai ir laba komanda, tajā pulcēti vairāki pieredzējuši spēlētāji. Viņiem ir labs saspēles vadītājs [amerikānis Omārs Kuks], bet meistarīgi spēlētāji ir arī citās pozīcijās,» uzskata Brauns.

Amerikāņa pieminētais Kuks intervijā Lietuvas žurnālistiem izteicies, ka par «VEF Rīga» komandu praktiski neko nezina. «Esmu informēts, ka viņiem ir ātri aizsargi, taču mums ir jādomā par savu spēli. Rīgas komanda šajā turnīrā nepiedalās tāpat vien, tāpēc tai ir jābūt labai vienībai.»

Interesanti, ka savas karjeras laikā Brauns vairākas izcilas spēles aizvadījis tieši pret Lietuvas komandām. Viņam joprojām pieder ASV U-19 izlases rekords vienā spēlē gūtajos punktos (47), kas tika uzstādīts 2003. gadā tieši pret Lietuvas valstsvienību. Arī «VEF Rīga» komandas sastāvā Brauns jau paspējis izcelties spēlēs tieši pret lietuviešiem, iemetot 35 punktus augusta beigās notikušajā pārbaudes spēlē pret Kauņas «Žalgiris».

«Viss atkarīgs no tā, kādā gultnē ievirzās spēle. Man galvenais ir uzvarēt, tāpēc daru visu vajadzīgo, lai to izdarītu. Arī tajās spēlēs manas komandas uzvarēja - tas arī ir pats svarīgākais,» uzskata Brauns.

Otrajā kārtā «VEF Rīga» un «Lietuvos rytas» pāra uzvarētāji spēkosies ar Itālijas čempionāta pusfinālisti Varēzes «Cimberio» vai Vācijas līgas finālisti Oldenburgas «EWE Baskets».

Savukārt pēdējā kārtā jeb finālā šī četrinieka veiksmīgākā vienība izspēlēs vienīgo - 24. - ceļazīmi uz Eirolīgu mačā pret Krievijas komandu Maskavas apgabala «Himki», Beļģijas čempioni Ostendes «Telenet», Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ vai Turcijas čempionāta finālisti Bandirmas «Banvit».

Kvalifikācijas turnīra uzvarētājs nākamās sezonas Eirolīgas D apakšgrupas pamatturnīrā tiksies ar Grieķijas komandu Atēnu «Panathinaikos», Izraēlas vienību Telavivas «Maccabi Electra», Spānijas komandu Vitorijas «Laboral Kutxa», Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandu no Krievijas, kas šogad triumfēja Eiropas kausa sacensībās, un Serbijas komandu Belgradas «Crvena Zvezda».

Nekvalificējoties ULEB Eirolīgas turnīram, «VEF Rīga» Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu