Laikmetīgā deja, tango un grupa «Dzelzs vilks» uz Latgales vēstniecības «Gors» skatuves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Šonedēļ Latgales vēstniecībā «Gors» norisināsies laikmetīgās dejas festivāls «Jauna deja jaunā vietā», kura laikā būs iespēja apmeklēt vairākas laikmetīgās dejas izrādes un filmas, notiks apmācības žurnālistiem, organizatoriem un dejas pedagogiem.

3. oktobrī plkst. 19:00 «Gors» Mazajā zālē būs iespēja apmeklēt laikmetīgās dejas izrādi «Un atkal par to pašu» ar «Dzelzs vilks» piedalīšanos. Izrādi «Un atkal par to pašu» 2005. gadā iestudējusi horeogrāfes Olgas Žitluhinas dejas kompānija. Stāsts ir vecs kā pasaule – par mīlestību, kas plaukst, sasniedz pilnbriedu un vīst, taču stāstā netrūkst jautrības, jutekliskuma un komisku brīžu. Īpašu noskaņu izrādē rada «Dzelzs vilks» mūzika dzīvajā izpildījumā.

4. oktobrī no plkst. 17:30 līdz 19:00 uz "Gors" Lielās zāles skatuves notiks bezmaksas atklātā laikmetīgās dejas nodarbība.

5. oktobrī plkst. 18:00 Mazajā zālē Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras festivāla «Patriarha rudens» laikā būs iespēja noskatīties Latvijas Kultūras akadēmijas studentu dejas izrādes «Ornaments. Krustu krusti» un «Il cimento della struttura e dell'accento».

Festivāla izskaņā 5. oktobrī plkst. 19:30 «Gors» Lielajā zālē notiks dejas izrāde «Tango līnijas». Izrāde par Tango, ap Tango, līdzās Tango, par pasaulē kaislīgāko un smeldzīgāko deju. Izrādes pamatu veido emocionālās asociācijas, sajūtas, pārdzīvojums, kas perfekti saplūst ar profesionālām mākslinieku kustībām un ķermeņa valodu, ekspresiju, trauslumu, iedvesmu un kaisli.

Projekta dalībnieku vidū ir mākslas teorētiķis Makss Rīnanens (Somija), dejotāja, horeogrāfe, dejas pedagoģes Annemarija Autere (Norvēģija/Francija), dejotāja, aktrise, horeogrāfe Kristīna Sorensena (Fēru salas) u.c.

  • Biļetes uz laikmetīgās dejas festivāla «Jauna deja jaunā vietā» izrādēm iegādājamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu