LBL sezona sākas ar «Valmieras» un «Liepāja/Triobet» uzvarām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunā sezona šovakar sākās ar BK «Valmiera» un «Liepāja/Triobet» komandu uzvarām.

BK «Valmiera» savā laukumā rezultatīvā mačā ar 101:91 pieveica «Latvijas Universitātes» komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 35 punktiem bija Jānis Kaufmanis, 20 punktus pievienoja Kristaps Dārgais, bet 14 punkti bija Māra Ziediņa rēķinā. LU komandas labā 36 punktus guva Mārcis Vītols, bet 12 punktus sakrāja Pēteris Rēķis.

Tikmēr «Liepāja/Triobet» basketbolisti izbraukumā ar 74:70 uzvarēja «Jūrmala/Fēnikss» komandu.

Liepājas komandā ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Arnolds Helmanis, 16 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Arta Ates kontā, bet 15 punktus sakrāja Ingus Jakovičs. «Jūrmala/Fēnikss» rindās 14 punktus guva Ervīns Jonāts, bet 13 punktus pievienoja Roberts Stumbris.

Turnīrā šajā sezonā piedalīsies 12 komandas - «VEF Rīga», «Ventspils», «Valmiera», «Barons kvartāls», «Latvijas Universitāte», «Jēkabpils», «Jelgava», «Jūrmala/Fēnikss», «Liepāja/Triobet», BA «Turība», «Saldus» un Latvijas U-18 izlase.

Čempionvienība «VEF Rīga» ar desmit komandām spēlēs tikai vienu apli, cīnoties izbraukumā, bet ar vicečempioniem «Ventspils» - divas spēles (kopā - 12 spēles).

«Ventspils» ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot VEF Rīga, izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiks noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Kā ziņots, iepriekšējās sezonās «VEF Rīga» komanda savas LBL mājas spēles aizvadīja citās Latvijas pilsētās, bet prakse ar vadošo komandu spēlēšanu tikai izbraukumā jau iepriekš pārbaudīta Lietuvā.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmajās divās kārtās sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu