Krauliņu «Cēsis» komandā uz konkrētu laiku aizvietos Viļums (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Basketbolists Uģis Viļums kļuvis par pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienības basketbolā sievietēm «Cēsis» pagaidu galveno treneri, aģentūrai LETA pastāstīja pats sportists.

Viļums «Cēsis» vadīs līdz oktobra vidum, kad komandā atgriezīsies līdzšinējais treneris Armands Krauliņš, kuram šobrīd jāsaved kārtībā veselība.

«Otrdien bija pirmais treniņš. Pēc tā ir tikai pozitīvs iespaids, visas spēlētājas ir augsta līmeņa, viņas strādā un cenšas,» sacīja Viļums. «Turklāt, ja kāda gribēs slinkot, pati ar to sev tikai iegriezīs, jo nebūs gatava sezonai.»

Viļums atklāja, ka viņam dots uzdevums divu nedēļu laikā pienācīgi sagatavot komandu gan fiziski, gan taktiski.

«Palīdzēšu komandai sagatavoties jaunajai sezonai. Pirmajā nedēļā strādāsim vairāk uz fizisko sagatavotību, bet nākamnedēļ - pie kombinācijām, jo 12. oktobrī Igaunijā jau paredzēta pirmā spēle. Tas nozīmē, ka paspēšu debitēt arī mačā,» sacīja Viļums, kuram «Cēsu» piedāvājums nācis kā pārsteigums.

«Līgumu pieņēmu, gandrīz nedomājot, jo «Cēsis» taču šobrīd ir labākā Latvijas komanda. Par to, kas notiks pēc šīm divām nedēļām, ar kluba vadību neesam runājuši. Apzinos savu lomu - ja netupinās sadarbību ar mani, tad neturpinās,» pauda jaunieceltais treneris.

Viļums izteicās, ka būtu priecīgs, ja Cēsīs varētu palikt arī pēc šīm divām nedēļām, taču šobrīd viņš par to nedomājot.

Zīmīgi, ka šī nav pirmā Viļuma pieredze galvenā trenera arodā, vadot sieviešu komandu. «Pirms tam pusotru gadu darbojos sieviešu amatieru komandā «Mozaīka», tāpēc šis amats man nav nekas jauns. Prieks, ka spēlētājas treniņos pilda dotos uzdevumus. Jāsaprot, ka tas ir profesionāls sports, un tagad jau grūti saskatīt atšķirību starp vīriešu un sieviešu komandu, jo sievietes kļuvušas feministes un brīžiem viņām pasprūk kāds asāks vārds.»

Kā zināms, jaunajā sezonā «Cēsis» komandā spēlēs Latvijas izlases spēlētāja Aija Brumermane. Viļums uzskata, ka tas ir vērā ņemams papildinājums.

Vaicāts, kāpēc noslēgusies basketbola karjera, Viļums atbildēja, ka vēl vienu gadu bija gatavs nospēlēt «Jūrmala»/«Fēnikss» sastāvā, kur spēlēja aizvadītajā sezonā. Taču nu jau bijušais ģenerālmenedžeris Edgars Abrams neesot vēlējies spēlētāju paturēt.

«Šobrīd esmu pierakstīts Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komandā Gulbenes «Buki», tāpēc vēl jau spēlēšu,» teica Viļums.

Pērnajā sezonā «Cēsis» uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā, kā arī izcīnīja trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu