Studenti ar paštaisītu elektroautomobili uzstāda jaunu ātruma rekordu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gados jaunā inženieru komanda no Delftas Tehnoloģiju universitātes Nīderlandē, ir uzbūvējuši paši savu elektroautomobili un pārspējuši līdzšinējo sauszemes ātruma rekordu kategorijā 0-100 kilometri stundā.

Auto pēc savas uzbūves atgādina Pirmās formulas bolīdus. Tas ir nodēvēts par DUT 13 un ātrumu 100 kilometrus stundā sasniedza nieka 2,15 sekundēs. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2012.gada 17.jūlijā un to paveica studentu grupa no Vācijas. Viņu modelētais «Greenteam E0711-2» 100 kilometru stundā atzīmi sasniedza 2,681 sekundē.

Ziņu portāls «Wired» norāda, ka Holandes studentiem ir izdevies arī pārspēt pasaules sērijveida zibenīgāko automašīnu «Ariel Atom V8», kura 500 zirgspēku dzinējs 100 kilometrus stundā spēj sasniegt 2,3 sekundēs.

Izgatavotais DUT 13 sver tikai 145 kilogramus un ir aprīkots ar četriem elektrodzinējiem – katrs savam ritenim. Visu dzinēju kopējā jauda sasniedz 132 zirgspēkus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu