Maikla Džeksona ģimene zaudē tiesā un neiegūs 290 miljonus dolāru (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Maikla Džeksona ģimene zaudējusi tiesas prāvā pret koncertu kompāniju AEG, zvērinātajiem atzīstot, ka Džeksona koncertturnejas organizētājs nav vainīgs dziedātāja nāvē.

12 zvērinātie pēc trīs dienas ilgām apspriedēm secināja, ka AEG nolīga par nolaidību notiesāto ārstu Konrādu Mariju, bet vienojās, ka koncertu organizētājam nebija pamata uzskatīt, ka viņš ir nepiemērots vai nekompetents Džeksona privātā ārsta darbam.

«Zvērināto lēmums pilnībā attaisno AEG, apstiprinot to, ko mēs zinājām jau no paša sākuma, - lai arī Maikla Džeksona nāve bija briesmīga traģēdija, pie tās nav vainojams AEG,» sacīja kompānijas advokāts Mārvins Putnams. Džeksona ģimene apsūdz AEG dziedātāja netīšā nogalināšanā, norādot, ka AEG nolaidīgi pieņēma darbā kardiologu Konrādu Mariju, kurš tagad notiesāts par dziedātāja netīšu nonāvēšanu un izcieš sodu Kalifornijas cietumā.

Džeksona ģimene par dziedātāja netīšu nonāvēšanu no koncertu kompānijas AEG pieprasīja 290 miljonus ASV dolāru (150,8 miljonus latu). Džeksonu advokāts neizslēdza iespēju, ka varētu iesniegt apelācijas sūdzību. «Protams, mēs neesam apmierināti ar tagadējo rezultātu. Mēs izsvērsim visas mūsu rīcībā esošās iespējas, taču lēmumu pieņemsim vēlāk,» viņš norādīja.

Prāvā liecināja gan Džeksona māte Ketrina, gan arī viņa 16 gadus vecais dēls Prinss Maikls. Viņi sacīja, ka AEG ignorēja daudzas brīdinošas zīmes par dziedātāja arvien sliktāko veselības stāvokli, kas savukārt noveda pie viņa pāragrās nāves.

Džeksons nomira 50 gadu vecumā 2009.gadā no spēcīgu medikamentu pārdozēšanas, ko izrakstīja viņa personīgais ārsts Konrāds Marijs, lai palīdzētu Džeksonam cīnīties ar hronisku bezmiegu.

2011.gada novembrī Marijs tika atzīts par vainīgu Džeksona netīšā nonāvēšanā un zaudēja ārsta licenci. Viņam tika piemērots četru gadu cietumsods, taču domājams, ka viņš tomēr tiks atbrīvots tuvāko nedēļu laikā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu