Džeimss Kamerons uzvar «Avatara» prāvā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kanādiešu režisors Džeimss Kamerons uzvarējis pret viņu ierosinātajā tiesas prāvā par filmas «Avatar» («Avatars») plaģiātu.

Kā jau ziņots, Ēriks Rīders apgalvo, ka 2009.gada filma balstīta uz viņa 1999.gadā sarakstīto stāstu «K.R.Z. 2068». Viņš pieprasa kompensāciju no Kamerona un viņa producentu kompānijas «Lightstorm Entertainment».

Kaut arī sižeti ir līdzīgi, tiesa lēma par labu Kameronam. «Nav nekādu pierādījumu, ka Džeimss Kamerons nebūtu 1996.gadā izdomājis «Avataru»,» sacīja Losandželosas Augstākās tiesas tiesnesis.

«Kad vien tiek uzņemta veiksmīga filma, diemžēl uzrodas cilvēki, kuri vēlas kļūt bagāti ar apgalvojumiem, ka izmantotas viņu idejas,» sacīja Kamerons. «Saistībā ar «Avataru» izteiktas vairākas šādas apsūdzības. Esmu pateicīgs, ka mūsu tiesas tās nekad nav apmierinājušas.»\

<span style="color:#800080;"><strong>Džeimss Kamerons uzņems trīs «Avatara» turpinājumus</strong></span>

«Kā jau esmu iepriekš minējis, «Avatars» ir mana vispersoniskākā filma, kurā iesaistītas tādas tēmas, kas mani interesē jau gadu desmitiem,» viņš norādīja.

Tomēr joprojām norisinās vairākas tiesas prāvas saistībā ar «Avataru», kas ir visvairāk pelnošā filma kino vēsturē. Tās kases ieņēmumi ir gandrīz 2,8 miljardi ASV dolāru (1,5 miljardi latu).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu